Facebook kritiserar Apple genom helsidesannonser

Facebook har länge kritiserat Apples sekretessåtgärder med iOS 14 och har nu gått ut med flera helsidesannonser för att få stöd i frågan.

Apple sköt först upp de nya sekretessåtgärderna i iOS 14 som skulle tvinga användaren att aktivt välja att låta appar spåra ens data. Facebook har öppet kritiserat dessa åtgärder och går nu alltså ut med helsidesannonser i tidningarna New York Times, Wall Street Journal och Washington Post.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

I annonserna står det att Facebook gör detta för att rädda småföretagen som behöver Facebooks data för att kunna marknadsföras rätt. De skriver att över tio miljoner företag använder sig utav Facebooks data och verktyg för att kunna marknadsföra sig varje månad. Apple har ännu inte uttalat sig om annonserna men har tidigare kritiserat Facebooks sätt att samla in data.

Via: iMore

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
9 svar

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.

I dessa tider med hemmakontor och mycket röstsamtal så är det bra att ha en hållare till sin iPad och Twelve South har idag visat upp en från dem.

Analytikern ger sig inte och även år 2023 får Kuos ryktesspridning med riktigt ambitiösa uttalanden.

Tycker du att 512 GB är lite för lite utrymme i din iPhone så kan räddningen kanske komma i höst.

iPadOS 14 lanserades i höstas och det bjöd på en rad nya funktioner men än finns det förbättringspotential.