Patent: Apple Watch kan få inbyggd kamera i framtiden

Saknar du att kunna ringa FaceTime-samtal med din Apple Watch? I framtiden kanske detta blir verklighet.

Apple Insider har hittat ett patent där Apple illustrerar en inbyggd kamera i framtida Apple Watch-klockor. Men ni som är oroliga för att se en liten flärp eller rund cirkel i toppen av klockan kan andas ut. Istället så beskriver patentet hur klockan har en display i två lager där optiken för kameran kommer finnas. Så när kameran används så kommer optiken vara synlig och när den inte används så finns inga spår av den på skärmen.

"An electronic device may be provided with a two-stage display. The display may have an inner layer with a pixel array for displaying images and an outer layer formed from a light modulator with an array of cells that can each be placed in a transparent mode or a light-blocking mode."

Denna teknik går ju inte bara att applicera på Apple Watch utan även iPhone så vi i framtiden kanske har en telefon med bara display på framsidan istället för sensorpanelen som nu finns i toppen. Som alltid med patent behöver inte detta bli verklighet men visst hade det varit trevligt att kunna ta en selfie med klockan eller ringa frugan direkt från handleden?

Sugen på att veta mer om Apple Watch? Missa inte vår recension av Series 6 och SE:

Källa: USPTO, via AppleInsider

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Om årets telefoner från Apple vågar ta det olycksbådande namnet iPhone 13 eller inte får vi se men Kuo går ut med allt han tror sig veta om modellerna.

Det är långt kvar till 2022 men Ming-Chi Kuo verkar sig tro vad Apple kommer göra med sina iPhones det året.

Att köpa till ett tangentbordsfodral till sin iPad börjar bli en självklarhet och vi har fått testa ZAGGs senaste tillskott på marknaden.

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.