Upplopp i iPhone-fabrik orsakade skador för flera miljoner dollar

Efter att anställda hävdat att de inte mottaget den lön de blivit lovad vände de sin ilska mot iPhone-fabriken.

En av Wistrons fabriker i Indien som jobbar för Apple med tillverkning av iPhone har efter protester om utebliven lön resulterat i upplopp på fabriken. Över 2 000 personer som är anställda av Wistron deltog i upploppet som skedde under nattskiftet den 11 december. Deltagande förstörde både inredning och tände eld på bilar som fanns parkerade utanför.

Efter upploppet stoppade Apple sin produktion i fabriken och startade en intern utredning tillsammans med lokal polis. Tidiga röster talade om skador för 56 miljoner dollar men Wistron gick snabbt ut och dementerade dessa rykten med att det är kostnader mellan 3.5 till 7 miljoner dollar i skador.

Via: appleinsider

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Går du och väntar på ett par nya AirPods eller vill ha högre bitrate på Apple Music? Då kanske det sker lite roliga saker den 18 maj.

Har du länge funderat på en rymdgrå Magic Mouse, Magic TrackPad eller Magic Keyboard så är det nog dags att slå till nu för de kommer sluta tillverkas.

Äntligen torsdag igen och dessutom ledig dag för de flesta så vad passar inte bättre än att luta sig tillbaka och lyssna på lite Apple-fanatiker?

Äger du en nyare Macbook så är du nog medveten om att du behöver en docka eller hub för att kunna ansluta alla dina enheter som inte har USB-C och idag tar vi titt på två alternativ från OWC.

Första produkterna kommer senare under året och den nya standarden som innefattar alla tre har fått ett namn.

Med stöd för Siri och HomeKit sedan tidigare utökar nu Netatmo kompatibiliteten för deras videodörrklocka.