Apple ger inte upp hoppet om att slippa Qualcomm

Under ett par turbulenta år försökte Apple skaka av sig Qualcomm och deras licensavgifter genom att både anställa och senare köpa Intels modemtillverkning utan lycka. Men hoppet finns kvar.

År 2016 tröttnade Apple på Qualcomms licensavgifter som bestämdes procentuellt på vad produkten såldes för och använde sig utav deras modem. Då vände sig Apple till Intel och deras modem för att använda i iPhone och iPad. Dessa modem visade sig dock inte nå upp till Apples kvalitetskrav och efter både kontraktsbrott och stämningsansökningar gick Apple tillbaka till Qualcomm.

Men de hann även köpa upp Intels krisande modemtillverkning och nu verkar det som att Apple inte har gett upp drömmen att tillverka sina egna modem till framtida produkter. Då Bloomberg har kommit över information om att Apple nu går in på allvar med att tillverka sina egna modem. Vilket i slutändan skulle kunna leda dem till att slippa behovet av Qualcomm.

Via: Appleinsider

Skriven av Marcus Larsson

Idag är det internationella kvinnodagen och för att fira det har Tove Lo släppt en exklusiv spellista på Apple Music.

Två olika ryktesspridare på Twitter påstår att Apple kommer hålla låda den 23 mars och ska krocka med eventet för OnePlus 9.

iMac Pro lanserades 2017 och har sedan dess endast uppgraderats en gång och nu verkar det som att den rymdgråa datorn försvinner.

Att ladda våra hörlurar och telefoner kabelfritt börjar bli allt mer utbrett och idag tar vi en titt på Base Station Pro från Nomad.

SkullCandy har släppt ett par hörlurar i budgetklassen som innehåller det mesta som finns i dyrare klasser. Vi tar oss en titt om de kan leverera vad de lovar.

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.