Rykte: Apples billigaste iPad får större skärm till våren

Grundmodellen i iPad-familjen verkar få sig ett lyft den kommande våren när den firar nionde generation med både större skärm och chippet A13.

Apples mest prisvärda iPad med 10,2 tums skärm kostar just nu 4 035 kronor med 32 Gb lagring och chippet A12. Det är grundmodellen som nu är inne på åttonde generation och har varit med sedan allt började och varit den mest populära modellen när Apple utökat portföljen med iPad Mini, iPad Pro och iPad Air. 2017 släppte Apple andra generationen iPad Pro där den minsta modellen gick från 9,7 tum till 10,5 tum för att året därpå utöka storleken till nuvarande 11 tum.

Samma år fick istället mellanmodellen iPad Air ärva chassit och skärmen på 10,5 tum och nu verkar det alltså dags för grundmodellen att ta över detta. Utöver den skärmen kommer chippet uppdateras till A13 och 4Gb RAM men Lightning-porten kommer sitta kvar och så klart Touch ID. Prislappen ska dock stanna på samma låga och enligt den kinesiska sidan Cnbeta släpps den nu till våren.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.