Nu går det att dela prenumerationer från appar i familjedelning

Prenumerationer i appar har varit låst till ett Apple-id tills nu och om utvecklare gör det tillgängligt så kan man nu dela dessa i familjedelning.

En funktion som visades under WWDC i juni var att appars prenumerationer skulle gå att dela i familjedelning. Denna funktion verkar nu finnas tillgänglig sedan igår och förutom det faktum att utvecklare måste göra funktionen tillgänglig i sina appar så verkar det inte helt enkelt att få det att fungera.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Om utvecklarna har valt till funktionen i sin app kan man få en notis om möjligheten och kan välja att dela men sedan verkar det som att det stannar där då familjemedlemmar inte får någon notis eller automatisk prenumeration på appen. Men det är som sagt i tidigt stadie för funktionen och det ska förhoppningsvis bli bättre med tiden. Funktionen kommer att fungera för appar på iOS, iPadOS och Big Sur.

Via: Appleinsider
Bild: Apple

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Många är vi som än idag saknar alla portar som fanns på MacBook Pro innan de gick över till USB-C men det kan det bli ändring på.

Mark Gurman har släppt en artikel som skvallrar om både pris och funktioner för Apples VR headset. Även om priset verkar bli saftigt kan den komma med mer kraft än Apples chip M1.

Har du drömt om att kunna köra macOS på din iPad? Just detta har en person lyckats med men det flyter inte på så bra.

Våra barn är det mest ovärderliga vi har och tack vare tekniken kan vi hålla lite bättre koll på de små liven när de inte är i närheten av oss.

Det svänger fort i ryktesverkstaden och det senaste budet är att iPad Mini kommer få sig en välbehövd uppgradering.

Videomöten och distansering är en ny vardag för oss alla och med alla digitala möten är det viktigt med bra ljud och en vettig mikrofon, eller hur?