Virtuellt Windows 10 ARM fungerar bättre på Mac Mini än Surface Pro X

M1 fortsätter att förbluffa när det nu visar sig att den kan driva Microsofts operativsystem virtuellt och ändå fördubbla prestandan mot Microsofts hårdvara.

YouTube-profilen Martin Nobel har lyckats installera Microsofts operativsystem för ARM på en Mac Mini och det fungerar ganska bra. När han kör Geekbench visar den sig dubbla poängen för det singelkärniga resultatet och får 2 000 poäng mer i det flerkärniga mot Surface Pro X som kommer med operativsystemet Windows 10 ARM och kostar ungefär lika mycket som MacBook Air.

Det finns än så länge inget officiellt sätt att köra Windows 10 på Apple Silicon men flera hemmasnickrade lösningar har kommit tillsammans med flera utvecklares löften om att möjligheten snart ska släppas.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

En mindre variant av Mac Pro med troligtvis Apples mest högpresterande chip kan lanseras i samband med en uppdatering av dess storebror.

När MacBook Pro lanserades 2016 blev det en start på klagomål över avsaknaden på portar och ett liv med donglar blev ett faktum - det kanske förändras med årets modeller.

Snart är det dags för amerikanarna att fortsätta tävla mot ryssarna i serien For All Mankind där rymden är i fokus.

Mark Gurman har släppt många nyheter idag men lite godis hade han kvar att förtälja om kommande iPhone-modeller.

Pro Display XDR må vara en fantastisk skapelse på så många sätt men det är inte många hushåll som har råd eller kan motivera ett inköp.

iMac har sett likadan ut i alldeles för många år och visst är det dags att göra den lite modern?