Kuo: Ny design för MacBook Pro och MacBook Air blir billigare

Ming-Chi Kuo har meddelat sina investerare om vad han ser hända med Apples bärbara de närmsta åren. Mini LED är en nyckelkomponent som kommer att sitta i Apples bärbara Mac-datorer inom två år.

Ming-Chi Kuo meddelar sina investerare att MacBook Pro kommer att få en ny design nästa år. Han skriver också Apple kommer att spara in tillräckligt på kostnaden av deras nya chip Apple Silicon att den kostsamma skärmtekniken mini LED då kommer att vara en del av den nya designen. Kuo skriver också att mini LED kommer att vara en nyckelkomponent som driver upp försäljningen för Apple.

MacBook Air ska även den få mini LED men först året därpå, 2022, och kommer även att komma med ett billigare pris. MacBook Air är just nu Apples billigaste bärbara Mac-dator och är troligtvis den mest sålda, en billigare prislapp skulle nog fortsätta den trenden till nya rekord. Mini LED delar många av OLED´s egenskaper samtidigt som den har fler fördelar som högre ljusstyrka, kräver mindre energi och minskar risken för inbränningar.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

En mindre variant av Mac Pro med troligtvis Apples mest högpresterande chip kan lanseras i samband med en uppdatering av dess storebror.

När MacBook Pro lanserades 2016 blev det en start på klagomål över avsaknaden på portar och ett liv med donglar blev ett faktum - det kanske förändras med årets modeller.

Snart är det dags för amerikanarna att fortsätta tävla mot ryssarna i serien For All Mankind där rymden är i fokus.

Mark Gurman har släppt många nyheter idag men lite godis hade han kvar att förtälja om kommande iPhone-modeller.

Pro Display XDR må vara en fantastisk skapelse på så många sätt men det är inte många hushåll som har råd eller kan motivera ett inköp.

iMac har sett likadan ut i alldeles för många år och visst är det dags att göra den lite modern?