Apple utökar sitt stöd i kampen mot HIV/AIDS och även Covid-19 med (RED)

Apples kunder har hittills lyckats samlat in över 2 miljarder kronor i hjälp till organisationen (RED) och Apple tänker tänker utöka sina donationer fram till sjunde december.

Sedan Apple började stödja organisationen (RED) år 2006 har Apple lyckats samla in 250 miljoner dollar till stöd i kampen mot HIV/AIDS och hjälpt över 10 miljoner människor med vård och stöd i Afrika söder om Sahara. Nu utökar Apple sitt stöd genom att donera 1 dollar per transaktion med Apple Pay i Apples butiker, online och via Apple Store-appen. De pengar som samlas in går till Globala fonden som är ett samarbete mellan regeringar, hälsoorganisationer och den privata sektorn.

Dessa distribueras sedan till lokala grupper i dess kamp mot tre av världens största sjukdomar som går att förebygga däribland tuberkulos och malaria utöver hiv/aids. Under året som gått har arbete från organisationen även gått till att stödja världens kamp mot Covid-19, kampen som nu stärks med att få alla donationer från PRODUCT (RED)-produkterna. Apple försöker även upplysa världen om behovet till hjälp genom sina olika kanaler så som Apple TV, App Store och Apple Music.

Läs mer: Apple

Skriven av Marcus Larsson

En mindre variant av Mac Pro med troligtvis Apples mest högpresterande chip kan lanseras i samband med en uppdatering av dess storebror.

När MacBook Pro lanserades 2016 blev det en start på klagomål över avsaknaden på portar och ett liv med donglar blev ett faktum - det kanske förändras med årets modeller.

Snart är det dags för amerikanarna att fortsätta tävla mot ryssarna i serien For All Mankind där rymden är i fokus.

Mark Gurman har släppt många nyheter idag men lite godis hade han kvar att förtälja om kommande iPhone-modeller.

Pro Display XDR må vara en fantastisk skapelse på så många sätt men det är inte många hushåll som har råd eller kan motivera ett inköp.

iMac har sett likadan ut i alldeles för många år och visst är det dags att göra den lite modern?