Apple utökar sitt stöd i kampen mot HIV/AIDS och även Covid-19 med (RED)

Apples kunder har hittills lyckats samlat in över 2 miljarder kronor i hjälp till organisationen (RED) och Apple tänker tänker utöka sina donationer fram till sjunde december.

Sedan Apple började stödja organisationen (RED) år 2006 har Apple lyckats samla in 250 miljoner dollar till stöd i kampen mot HIV/AIDS och hjälpt över 10 miljoner människor med vård och stöd i Afrika söder om Sahara. Nu utökar Apple sitt stöd genom att donera 1 dollar per transaktion med Apple Pay i Apples butiker, online och via Apple Store-appen. De pengar som samlas in går till Globala fonden som är ett samarbete mellan regeringar, hälsoorganisationer och den privata sektorn.

Dessa distribueras sedan till lokala grupper i dess kamp mot tre av världens största sjukdomar som går att förebygga däribland tuberkulos och malaria utöver hiv/aids. Under året som gått har arbete från organisationen även gått till att stödja världens kamp mot Covid-19, kampen som nu stärks med att få alla donationer från PRODUCT (RED)-produkterna. Apple försöker även upplysa världen om behovet till hjälp genom sina olika kanaler så som Apple TV, App Store och Apple Music.

Läs mer: Apple

Skriven av Marcus Larsson

Många är vi som än idag saknar alla portar som fanns på MacBook Pro innan de gick över till USB-C men det kan det bli ändring på.

Mark Gurman har släppt en artikel som skvallrar om både pris och funktioner för Apples VR headset. Även om priset verkar bli saftigt kan den komma med mer kraft än Apples chip M1.

Har du drömt om att kunna köra macOS på din iPad? Just detta har en person lyckats med men det flyter inte på så bra.

Våra barn är det mest ovärderliga vi har och tack vare tekniken kan vi hålla lite bättre koll på de små liven när de inte är i närheten av oss.

Det svänger fort i ryktesverkstaden och det senaste budet är att iPad Mini kommer få sig en välbehövd uppgradering.

Videomöten och distansering är en ny vardag för oss alla och med alla digitala möten är det viktigt med bra ljud och en vettig mikrofon, eller hur?