Senaste patentet visar att Apple inte ger upp på Touch Bar

Apple ger inte upp hoppet på Touch Bar som har gett mixade känslor sedan det introducerades för fyra år sedan. Senaste patentet visar ett sätt att få bukt på ett av dess bekymmer åtminstone.

PatentlyApple har grävt upp ett av Apples senaste patent som rör Touch Bar - den touchvänliga skärmen som sitter över tangenterna på MacBook Pro. Det är många som har saknat funktionstangenterna som bytts ut och kritiserat Touch Bar för oavsiktliga tryck och att det är för få utvecklare som anammat funktionerna den ger.

I Apples senaste patent är det Force Touch som ska öka funktionaliteten till den lilla skärmen. Samma teknik som har funnits i både iPhone och Apple Watch men som numera endast sitter i Apples pekplattor. Det som skulle kunna ge fördel är att Apple skulle kunna se till att oavsiktliga tryck på Touch Bar undviks genom att läsa av trycket. Dessa patent betyder sällan att det faktiskt blir av i den slutgiltiga produkten men det visar åtminstone att Apple inte har gett upp på Touch Bar än.

Via: PatentlyApple

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
2 svar

Både Apple och Facebook har släppt sina kvartalsrapporter och den sistnämnda hade en hel del att säga om kommande uppdateringen av iOS 14.

MagSafe är framtiden enligt oss på redaktionen och allt fler bolag börjar nu släppa MagSafe-tillbehör som vi kan ha till vår iPhone.

Då var det dags för ett rykande färskt avsnitt av Macradion och idag bjuds det på ett lite annorlunda samtalsämne.

De som årligen säger att "Apple is doomed" får försöka igen nästa kvartal för Apple visar upp redordsiffror ännu en gång.

Det kanske känns som att iOS 14 nyss kom men i sommar är det dags för WWDC och då skall iOS 15 visas upp för allmänheten.

Är du plågad dag ut och dag in för att din arbetsgivare gav dig en Windows-maskin? Livet kan bli lite lättare snart.