En demonstration på hur mycket 8GB minne klarar av med M1

Det har blivit lite av en gåta för alla hur mycket minne vi kommer att behöva med Apple Silicon och ett sätt är att mäta sig med den här demonstrationen.

Stephen Hall från 9to5mac har lagt vantarna på basmodellen av MacBook Air och gör sitt yttersta för att få det enhetliga minnet på 8GB att krokna. För de som vet ungefär vad de behöver i en Mac med Intel kan ju ge sig på att starta 12 appar, 6 fönster i Safari med 24 flikar öppnade och 6 av dessa spelar 4K-videor på YouTube. Med Slack i fullskärm, Spotify igång och Monosnap att ta skärmbilden så började till slut hans MacBook Air att protestera och sakta ned.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Två av apparna emulerades dessutom i x86 med Rosetta 2. Stephen Hall berättar också att det enda som krävdes för att snabbt få tillbaka sin MacBook Air i normalfart var att döda flikarna med YouTube. Sedan berättar han även att sitt lilla experiment tog ungefär en kvart och han startade med 100 procent batteri och efter den intensiva kvarten visade den samma siffror. Ni kan läsa mer om Stephen Hall och hans experiment i att förstå vad minnet i Apple Silicon betyder och hur mycket vi kan behöva hos 9to5mac.