En demonstration på hur mycket 8GB minne klarar av med M1

Det har blivit lite av en gåta för alla hur mycket minne vi kommer att behöva med Apple Silicon och ett sätt är att mäta sig med den här demonstrationen.

Stephen Hall från 9to5mac har lagt vantarna på basmodellen av MacBook Air och gör sitt yttersta för att få det enhetliga minnet på 8GB att krokna. För de som vet ungefär vad de behöver i en Mac med Intel kan ju ge sig på att starta 12 appar, 6 fönster i Safari med 24 flikar öppnade och 6 av dessa spelar 4K-videor på YouTube. Med Slack i fullskärm, Spotify igång och Monosnap att ta skärmbilden så började till slut hans MacBook Air att protestera och sakta ned.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Två av apparna emulerades dessutom i x86 med Rosetta 2. Stephen Hall berättar också att det enda som krävdes för att snabbt få tillbaka sin MacBook Air i normalfart var att döda flikarna med YouTube. Sedan berättar han även att sitt lilla experiment tog ungefär en kvart och han startade med 100 procent batteri och efter den intensiva kvarten visade den samma siffror. Ni kan läsa mer om Stephen Hall och hans experiment i att förstå vad minnet i Apple Silicon betyder och hur mycket vi kan behöva hos 9to5mac.

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
6 svar

2020 närmar sig sitt slut och Apple har nu sammanställt en lista på de mest spelade låtarna i Sverige under årets gång.

Då var det äntligen torsdag igen och det betyder att ännu ett avsnitt av Macradion finns ute i etern att avnjuta.

Tredje utlottningen i Macradions julkalender är här och idag är det något som kan vårda bilen när den får kämpa mot vinterns kyla.

M1 fortsätter att förbluffa när det nu visar sig att den kan driva Microsofts operativsystem virtuellt och ändå fördubbla prestandan mot Microsofts hårdvara.

Ibland uppdaterar Apple sina produkter med märkbara skillnader utan att Apple ens nämner det. FaceTime verkar vara den senaste funktionen att ha mottagit den tysta uppgraderingen.

Ming-Chi Kuo har meddelat sina investerare om vad han ser hända med Apples bärbara de närmsta åren. Mini LED är en nyckelkomponent som kommer att sitta i Apples bärbara Mac-datorer inom två år.