Apple sänker provisionen för mindre företag i App Store

Apple har varit uppe i hetluften för att många anser att de tar ut för höga avgifter i sin digitala butik App Store.

Idag meddelar Apple via ett pressmeddelande att de sänker avgiften från 30 till 15 procent för alla mindre bolag. Så är du en utvecklare med intäkter under en miljon dollar per föregående räkenskapsår så sänks provisionen till 15 procent. I sin pressrelease skriver Apple:

  • Befintliga utvecklare med intäkter på upp till en miljon US-dollar från alla sina appar under 2020 samt nya utvecklare på App Store kan gå med i programmet och dra fördel av den lägre provisionen.

  • Om en deltagande utvecklare överstiger intäktsgränsen på en miljon dollar tillämpas den ordinarie provisionen under resten av året.

  • Utvecklare som under ett kalenderår redovisar intäkter på mindre än en miljon dollar kan på nytt kvalificera sig för den 15-procentiga provisionen på 15 procent för det nästkommande året.

Apple skriver även att mer detaljer om detta kommer att presenteras under december men de grundläggande kriterierna är de som ni kan läsa ovan. App Store Small Business Program drar igång den 1 januari 2021.

Källa: Apple Bild: Apple

Skriven av Marcus Attefors

2020 närmar sig sitt slut och Apple har nu sammanställt en lista på de mest spelade låtarna i Sverige under årets gång.

Då var det äntligen torsdag igen och det betyder att ännu ett avsnitt av Macradion finns ute i etern att avnjuta.

Tredje utlottningen i Macradions julkalender är här och idag är det något som kan vårda bilen när den får kämpa mot vinterns kyla.

M1 fortsätter att förbluffa när det nu visar sig att den kan driva Microsofts operativsystem virtuellt och ändå fördubbla prestandan mot Microsofts hårdvara.

Ibland uppdaterar Apple sina produkter med märkbara skillnader utan att Apple ens nämner det. FaceTime verkar vara den senaste funktionen att ha mottagit den tysta uppgraderingen.

Ming-Chi Kuo har meddelat sina investerare om vad han ser hända med Apples bärbara de närmsta åren. Mini LED är en nyckelkomponent som kommer att sitta i Apples bärbara Mac-datorer inom två år.