Idag lanseras iPhone 12 Pro Max och iPhone 12 Mini

Äntligen är väntan över och idag på otursdagen fredagen den 13:e skall många få sina nya telefoner levererade.

Vi är redan igång med vår recension av de två telefonerna och innan telefonerna lanseras idag så tänkte vi dela med oss av våra tidiga intryck av de två modellerna.

iPhone 12 Pro Max

Undertecknad har i ett par veckor använt iPhone 12 Pro på 6,1" och till en början kändes den ganska liten. Efter några veckors användning vande vi oss vid den lite mindre skärmen jämfört med vår tidigare iPhone 11 Pro Max. Men när iPhone 12 Pro Max landade i knät på oss så reagerade vi direkt på hur stor den är. En skärm på 6,7" och en vikt på 226 gram känns helt klart av i handen men det är verkligen underbart med den större skärmen.

Vi märker helt klart av en skillnad på nattläget med iPhone 12 Pro Max jämfört med iPhone 12 Pro och bilderna blir lite ljusare, lite skarpare. Den nya bildstabilisering ser än så länge ut att fungera riktigt bra och att kunna zooma in 2,5 gånger istället för 2 gånger optiskt är också en skillnad som är trevlig. Sist men inte minst måste vi nämna batteritiden som än så länge är riktigt lovande. Med iPhone 12 Pro fick vi stödladda lite under dagen men det har ännu inte behövts med iPhone 12 Pro Max utan den håller från tidig morgon till sen kväll.

iPhone 12 Mini

Vi går från Apples största telefon till deras minsta och iPhone 12 Mini lever verkligen upp till sitt namn. Det är en liten telefon med en kraftfull insida och den ligger verkligen superskönt i handen. Att kunna nå alla hörn på skärmen med en hand är något som vi först nu insåg att vi hade saknat.

Den har en kamera som imponerar, skärmen är fantastisk och formfaktorn är verkligen perfekt. Skärmen är på 5,4" och vikten ligger på 133 gram. Vi är helt övertygade om att iPhone 12 Mini kommer att bli en storsäljare hos mindre barn, företag och för alla de som är trött på att gå runt med en "iPad Mini" i fickan.

Summering

Apple har verkligen lyckats med hela iPhone 12-serien och i år finns det verkligen något för alla. De två nya telefonerna imponerar stort på oss än så länge och inom kort kommer vi lansera en fullfjädrad recension av dessa två telefoner här på 99mac.

Missa inte vår recension av iPhone 12 och iPhone 12 Pro: