Apples billigaste bärbara får bättre resultat i Geekbench än den dyraste

Snart lanseras Apples första datorer med deras egna M1-processor och nu har Geekbench-mätningar dykt upp på nätet och MacBook Air ser ut att vara en riktigt snabb rackare.

Många förväntade sig att Apples första lansering i deras övergång till Apple Silicon skulle få ett namn med bokstavstillägg till A14. Så blev det inte utan namnet M1 blev Apples första chip att sitta i tre utav Apples Mac-datorer. Redan innan eventet kom resultat ut från Geekbench som påstods vara det nya chippet och resultaten som nu dykt upp för en MacBookAir10,1 visar att de tidigare inte alls var långt ifrån.

En MacBook Air med M1 tillsammans med 8GB minne kostar 12 495 kronor och en MacBook Pro 16 tum med en Intel i9 2,3Ghz och 32GB minne kostar ungefär 40 000 kronor. Det intressanta i den jämförelsen är att enligt resultaten från Geekbench så har MacBook Air som kostar nästan 30 000 kronor mindre klart bättre prestanda med sin M1. Dock ska man veta att troligtvis har MacBook Pro en fördel i sitt diskreta grafikkort och vi vet ju inte vad ett Geekbench-resultat betyder för en Mac med Apple Silicon och Big Sur. Men vi väntar spänt på att få se hur det nya chippet agerar i riktiga scenarion.

Via: MacRumors, bilder på mätningar från Geekbench

Skriven av Marcus Larsson

Senaste rykten delar upp iPad Pro-serien till två separata släpp. Där den ena ska få miniLED och den andra OLED.

Trött på att lamporna inte anpassar sig till ljuset ute? Nu är det problemet borta om du har Philips Hue.

December närmar sig med stormsteg och nu är det inte många dagar kvar tills vi drar igång vår alldeles egna julkalender.

Då har samtliga modeller i iPhone 12-serien äntligen lanserats och frågan är om störst alltid är bäst?

Jabra har lanserat uppföljaren till Jabra Elite 75t och vi tar en titt på vad som är nytt.

Den här guiden kan kännas onödig för vissa medans andra nog kommer bli fundersam om man utmanar dem att starta om sin iPhone utan att röra vid skärmen.