Apples billigaste bärbara får bättre resultat i Geekbench än den dyraste

Snart lanseras Apples första datorer med deras egna M1-processor och nu har Geekbench-mätningar dykt upp på nätet och MacBook Air ser ut att vara en riktigt snabb rackare.

Många förväntade sig att Apples första lansering i deras övergång till Apple Silicon skulle få ett namn med bokstavstillägg till A14. Så blev det inte utan namnet M1 blev Apples första chip att sitta i tre utav Apples Mac-datorer. Redan innan eventet kom resultat ut från Geekbench som påstods vara det nya chippet och resultaten som nu dykt upp för en MacBookAir10,1 visar att de tidigare inte alls var långt ifrån.

En MacBook Air med M1 tillsammans med 8GB minne kostar 12 495 kronor och en MacBook Pro 16 tum med en Intel i9 2,3Ghz och 32GB minne kostar ungefär 40 000 kronor. Det intressanta i den jämförelsen är att enligt resultaten från Geekbench så har MacBook Air som kostar nästan 30 000 kronor mindre klart bättre prestanda med sin M1. Dock ska man veta att troligtvis har MacBook Pro en fördel i sitt diskreta grafikkort och vi vet ju inte vad ett Geekbench-resultat betyder för en Mac med Apple Silicon och Big Sur. Men vi väntar spänt på att få se hur det nya chippet agerar i riktiga scenarion.

Via: MacRumors, bilder på mätningar från Geekbench

Skriven av Marcus Larsson

Apples kunder har hittills lyckats samlat in över 2 miljarder kronor i hjälp till organisationen (RED) och Apple tänker tänker utöka sina donationer fram till sjunde december.

Då var vår alldeles egna julkalender äntligen här och nu kommer ni varje dag fram till jul kunna vinna fina priser.

Skralt i plånkan nu i jultider? Just nu kan man via Shazam få upp till fem månader Apple Music helt gratis.

Sugen på en 99mac-kopp eller varför inte en mysig tjocktröja från Macradion? Nu kör vi Black Friday med 25% rabatt.

Äntligen fredag och äntligen Black Friday! Årets största REA-dag är här och Webhallen är redo – är du redo?!

Apples julerbjudande sträcker sig från idag till måndag och vid köpet av en utvald produkt får man presentkort att använda i Apple Store.