Apple visar upp nya MacBook Air

Apple visade idag upp sin första dator med nya M1-chippet och det är MacBook Air som är först ut.

MacBook Air blir först ut med Apples egna ARM-baserade processor M1 och den har en 3,5 gånger snabbare CPU och 5 gånger snabbare grafik. Apple berättade att nya MacBook Air är tre gånger snabbare än 98% av alla windows-baserade datorer i samma klass. SSD-disken är upp till två gånger snabbare och datorn saknar fläkt och är helt knäpptyst. Batteriet klarar 15 timmars webbsurfande eller 18 timmars videotittande. Den har en ny bildsignalsprocessor som skall förbättra FaceTime-kameran ordentligt.

Prislappen landar från 12 495 kronor.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
104 svar

2020 närmar sig sitt slut och Apple har nu sammanställt en lista på de mest spelade låtarna i Sverige under årets gång.

Då var det äntligen torsdag igen och det betyder att ännu ett avsnitt av Macradion finns ute i etern att avnjuta.

Tredje utlottningen i Macradions julkalender är här och idag är det något som kan vårda bilen när den får kämpa mot vinterns kyla.

M1 fortsätter att förbluffa när det nu visar sig att den kan driva Microsofts operativsystem virtuellt och ändå fördubbla prestandan mot Microsofts hårdvara.

Ibland uppdaterar Apple sina produkter med märkbara skillnader utan att Apple ens nämner det. FaceTime verkar vara den senaste funktionen att ha mottagit den tysta uppgraderingen.

Ming-Chi Kuo har meddelat sina investerare om vad han ser hända med Apples bärbara de närmsta åren. Mini LED är en nyckelkomponent som kommer att sitta i Apples bärbara Mac-datorer inom två år.