Sonos ARC får stöd för multi-channel LPCM

Idag passar Sonos på att släppa två trevliga nyheter som gör att vi lite billigare kan uppgradera vårt system och Sonos Arc blir lite bättre.

Sonos Arc har funnits ute på marknaden ett tag nu och idag kommer Sonos skicka ut en uppdatering som gör att Arc får stöd för multi-channel LPCM (Linear Pulse-Code Modulation). Kort förklarat är LPCM helt okomprimerat och har stöd för upp till åtta kanaler till skillnad mot PCM som bara kan ge oss stereo.

En annan nyhet är att Sonos introducerar ett uppgraderingsprogram där de vill belöna lojala kunder så de kan utöka sitt system till en lägre prislapp. Genom att logga in på Sonos.com går det att se vilken eller vilka produkter som går att uppgradera och där kan man då även hämta en rabattkod. Rabatterna ser ut som följande:

  • 15% rabatt på valfri Sonos produkt om du har: Connect:AMP (Gen 2), Connect (Gen 2), Play:1, Play:3, Play:5 (Gen 2), Playbar, och Playbase. Erbjudandet gäller en rabattkod per produkt.

  • 30% rabatt på valfri Sonos produkt om du har: Connect:AMP (Gen 1), Connect (Gen 1) och Play:5 (Gen 1). Erbjudandet gäller en rabattkod per produkt.

  • 30% rabatt på Boost: om du har Bridge. Erbjudandet gäller en rabattkod per produkt.

Missa inte när vi jämför Sonos Arc mot Sonos Playbar:

Skriven av Marcus Attefors

Då var det äntligen torsdag igen och det betyder att ännu ett avsnitt av Macradion finns ute i etern att avnjuta.

Tredje utlottningen i Macradions julkalender är här och idag är det något som kan vårda bilen när den får kämpa mot vinterns kyla.

M1 fortsätter att förbluffa när det nu visar sig att den kan driva Microsofts operativsystem virtuellt och ändå fördubbla prestandan mot Microsofts hårdvara.

Ibland uppdaterar Apple sina produkter med märkbara skillnader utan att Apple ens nämner det. FaceTime verkar vara den senaste funktionen att ha mottagit den tysta uppgraderingen.

Ming-Chi Kuo har meddelat sina investerare om vad han ser hända med Apples bärbara de närmsta åren. Mini LED är en nyckelkomponent som kommer att sitta i Apples bärbara Mac-datorer inom två år.

Då var Apples första datorer med deras egna Apple Silicon äntligen här och vi tar en närmare titt på nya MacBook Pro 13".