Recension: När man inte kan kopiera Sonos fullt ut

Xiaomi bygger på ytterligare i sitt berg av smarta produkter och idag kollar vi närmare på deras smarta högtalare Mi Smart Speaker.

Mi Smart Speaker kan styras via Googles röstassistent där vi kan be Google om egentligen vad som helst. Fråga vad det blir för väder till att spela musik ifrån Spotify, Youtube Music, Pandora, Deezer och Google Play Music.

Design

Det är inget snack om att Mi Smart Speaker för våra tankar till Sonos One men till sin storlek är Mi Smart Speaker mindre och väger även mindre. På ovansidan hittar vi mikrofonerna som används för röststyrningen, vi kan höja och sänka volymen samt stoppa och starta musik som spelas samt stänga av röstassistenten om vi så önskar. En snygg detalj är att när vi trycker på knapparna på ovansidan så lyser en ring upp runt högtalaren

Ljudet

Vi kontrollerar Mi Smart Speaker antingen via Google Home-appen eller till exempel via Spotify. Parar vi ihop två högtalare så vi får ett stereopar och ljudet blir desto bättre men fortfarande långt ifrån konkurrenterna på marknaden. Mi Smart Speaker kommer med en högtalare på 12W med stöd för DTS vilket kan se bra ut på pappret. Men ljudet är rätt platt och tråkigt. I Google Home-appen finns det möjlighet att justera bas och diskant men hur vi än gör så blir det ett ljud som faller rätt långt ner på listan. Men vi tycker nog att Mi Smart Speaker gör sig bra inne på toaletten eller kanske i köket för att ha möjlighet att styra Google med och spela lite radio. Men räkna inte med att ni kan bjuda in grannarna framåt småtimmarna och lyfta taket med dem även om ni kör ett stereopar för då kommer grannsämjan försvinna illa kvickt. För att jämföra den med andra högtalare så skulle vi säga att ljudet är bättre än Google Nest Mini men sämre än IKEA Symfonisk.

Sammanfattning

Det är uppenbart att Xiaomi har lånat designen på denna men trots det så är den en liten och snygg högtalare som passar bra i dom mindre utrymmena i våra hem där vi inte kräver så mycket tryck i ljudet.

➕ Fördelar

  • Snygg och enkelt att placera ut

  • Enkelt att styra både via Google röstassistenten samt direkt via Spotify appen

  • Lite bättre ljud i stereo

  • Priset

➖ Nackdelar

  • Ljudet är platt och för lite tryck

  • Saknar Airplay 2 och stöd för Siri

Namn
Mi Smart Speaker
Tillverkare
Xiaomi
Funktioner
Google Röstassistent
Anslutning
Wifi 2.4Ghz + 5.0Ghz
Högtalare
12Watt, 2.5”
Mikrofoner
Två
Strömförsörjning
12V/1.5A
Färg
Vit
Dimensioner
131x104x151mm
Vikt
842gram
Pris
ca. 629 kr

Mi Smart Speaker kan ni köpa direkt ifrån Mistore.se och den kostar ca. 629 kr

Skriven av Mathias Severyd

Är du inte helt sugen på att lägga en bit över 4 000 för Magic Keyboard till iPad Pro? Vi har spanat in Brydge Pro+ som kostar ungefär hälften av den summan.

Ming-Chi Kuo har enligt sina källor en tidsram om när det kommer nydesignade MacBooks från Apple och tyvärr kommer vi att få vänta lite.

Senaste rykten delar upp iPad Pro-serien till två separata släpp. Där den ena ska få miniLED och den andra OLED.

Trött på att lamporna inte anpassar sig till ljuset ute? Nu är det problemet borta om du har Philips Hue.

December närmar sig med stormsteg och nu är det inte många dagar kvar tills vi drar igång vår alldeles egna julkalender.

Då har samtliga modeller i iPhone 12-serien äntligen lanserats och frågan är om störst alltid är bäst?