Vi lottar ut två tavelramar!

Guide: IKEA har en perfekt tavelram till iPad Mini

En både billig och enkel guide för att sätta upp en iPad Mini på väggen att använda som HomeKit-hubb eller för iCloud-bilder.

För alla som tycker om att ha en iPad Mini som hemmahubb på väggen till sitt smarta hem så lämnar vi ett billigt tips från IKEA att rama in den med. Nämligen ramen Knoppäng i storlek 21x30 cm som nästan stämmer perfekt med skärmen på iPad Mini och som har ett lagom djup för att dölja ens iPad på väggen.

Steg 1

Öppna flikarna på ramen och ta bort bakre delen, instruktionsbladet och främre plastskärm ur tavelramen.

Steg 2

Ta ut ramen i papp som kommer att dölja kanterna runt skärmen på iPad Mini och använd en stark dubbelhäftande tejp att fästa runt insidan på ramen. OBS! Här får man även ta ett beslut om man ska ha tillgång till hemknappen eller inte och hur den ska göras tillgänglig. Den kommer nästan garanterat behövas vid ett strömavbrott och batteriet har gått tomt. Man kan klippa ut en cirkel innan eller flytta upp iPad Mini en centimeter för att blotta knappen vilket vi valde.

Steg 3

Nu kommer den svåra biten. Se till att ha iPad Mini liggandes med baksidan nedåt med skärmen tänd upp till och försök att lägga ramen på så rakt och rätt som möjligt och tryck till när det känns rätt. Voilà! Nu har du en inramad iPad Mini som du lägger i tavelramen och fäster ned flikarna som låser ramen i papp.

Steg 4

Nu är det dags att hitta något att fästa i ramen för att kunna hänga upp den väggen och om man inte kan hitta någon tavelhängare i sin butik så går det kanske att använda något hemma med lite fantasi. Slutligen bör man använda original-laddare från Apple att sätta i sin nya hemmahubb. Dessutom är den så pass smal att den inte gör ett stort glapp mellan tavla och vägg.

Steg 5

Nu vill vi låsa vår iPad från nyfikna barn och gäster genom att låsa den till HomeKit-appen. Detta gör vi genom en smidig inställning. Gå till Inställningar - Allmänt - Hjälpmedel - Guidad åtkomst (för iPadOS 13 och senare är det Inställningar - Hjälpmedel - Guidad åtkomst) och aktivera den fliken för att kunna låsa appen med hjälp av lösenord.
I denna guiden användes en iPad Mini 2 som endast har stöd till iOS 12.4.9 men som fortfarande går att använda som hubb.

Utlottning av två tavelramar

För er som hellre stannar hemma än att ge sig ut bland folk i dessa oroliga tider så lottar vi ut två stycken tavelramar här. Det enda ni behöver göra är att prenumera på Macradion och skicka ett mejl där ni beskriver vad ni tänker använda den till och det behöver absolut inte vara till en iPad Mini utan kan så klart vara till ett foto eller målning.

De som vinner utlottningen kommer att få ett svar den 22 november där vi ber om adress för att kunna posta vinsten. Det här är länken.
(Uppgifter kommer endast att användas till den här utlottningen och all information kommer att raderas efter utlottningens slut.)

Skriven av Marcus Larsson

Det är nog inte många i detta avlånga land som uppskattar HBO Nordics app till våra enheter, men nästa år blir vi äntligen av med den.

2020 närmar sig sitt slut och Apple har nu sammanställt en lista på de mest spelade låtarna i Sverige under årets gång.

Då var det äntligen torsdag igen och det betyder att ännu ett avsnitt av Macradion finns ute i etern att avnjuta.

Tredje utlottningen i Macradions julkalender är här och idag är det något som kan vårda bilen när den får kämpa mot vinterns kyla.

M1 fortsätter att förbluffa när det nu visar sig att den kan driva Microsofts operativsystem virtuellt och ändå fördubbla prestandan mot Microsofts hårdvara.

Ibland uppdaterar Apple sina produkter med märkbara skillnader utan att Apple ens nämner det. FaceTime verkar vara den senaste funktionen att ha mottagit den tysta uppgraderingen.