Recension: Svenska nearplugs håller kvar våra AirPods Pro i öronen

Nearplugs är något vi sett tidigare, AirPods Pro-pluggar som ska sitta bättre än originalet - dessa går inte särskilja från originalet. De har samma vita färg, mjuk silikon, det lilla filtret i ljudgången och fäster med ett klick.

Skillnaden är att vi hittar formbar skum i mellanrummet på insidan av pluggen som sluter tätt och håller hörlurarna på plats när vi rör på oss.

Nearplugs är ett litet svenskt bolag som tog fram dessa för att lurarna envisades med att trilla ur under träning, nöjda med resultatet ville de dela med sig av pluggarna till andra. Sedan har det arbetats med både förpackning och hemsida för att ge en seriös och trevlig upplevelse hela vägen till kunden, något de lyckats med. Så detta känns som ett mycket trevligt alternativ till att beställa andra pluggar från Wish.

Undertecknad som har upplevt samma problem med att AirPods Pro kan trilla ur när vi rör på oss - så löser detta problemet. Vi får en närmre passform som ökar både komforten och ljudisoleringen.

Dessa lurar kommer i en söt liten ask med tre par - small, medium och large i samma storlekar som original-pluggarna. Med en prislapp på 249 kronor.

Men hur känns dem? Som sagt så är de i stort sett identiska med propparna vi är vana att se, dessa har aningen hårdare silikon och så blir de lite styvare av att det sitter skum på insidan. Vi pressar in proppen i örat, och efter någon sekund när det formbara skummet gjort verkan så sluter de tätt. Viktigt är att välja ut rätt storlek, väljer vi för stor så blir det så tätt och trångt att det kan upplevas som obehagligt och göra lite ont efter en stunds användning, men hittar vi rätt bland de tre storlekarna så blir det riktigt bekvämt. Visst är de lite stummare och hårdare än vad vi är vana vid, men det är marginellt och vi vinner funktionen att de faktiskt sitter kvar. Så har du samma problem som nearplugs själva och undertecknad så kan vi starkt rekommendera att testa dessa proppar.

Med en tätare lur stänger vi också ute mer ljud från vår omgivning, så brusreduceringen upplevs en aning bättre samtidigt som vakuumet i huvudet kan göra att vi upplever basen djupare, om än marginellt.

Vår medarbetare Marcus har tidigare provat svarta silikonproppar från en ihärdig Facebook-annons här.

Sammanfattning

Det finns inte så mycket att säga om ett par öronproppar egentligen, förutom att dessa gör jobbet. Vi ser ingen skillnad på dem från originalet, de sitter bekvämt, stänger ute ljud och sitter kvar när vi anstränger oss med rörelse. Så kort och gott ett riktigt bra alternativ av plugg om vi besväras av att de trillar ur. Det finns många alternativ av proppar, men vi kan stark rekommendera dessa då vi nu vet vad vi får.

➕ Fördelar

  • Ser ut som original

  • Sluter tätt och ökar brusreduceringen

  • Håller sig på plats

  • Kommer från ett litet svenskt bolag som ansträngt sig

➖ Nackdelar

  • Tillför inte mycket om vi inte besväras av att tappa lurarna

  • Det finns många alternativ utanför Sverige

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
10 svar

Skralt i plånkan nu i jultider? Just nu kan man via Shazam få upp till fem månader Apple Music helt gratis.

Sugen på en 99mac-kopp eller varför inte en mysig tjocktröja från Macradion? Nu kör vi Black Friday med 25% rabatt.

Äntligen fredag och äntligen Black Friday! Årets största REA-dag är här och Webhallen är redo – är du redo?!

Apples julerbjudande sträcker sig från idag till måndag och vid köpet av en utvald produkt får man presentkort att använda i Apple Store.

Apple ger inte upp hoppet på Touch Bar som har gett mixade känslor sedan det introducerades för fyra år sedan. Senaste patentet visar ett sätt att få bukt på ett av dess bekymmer åtminstone.

Om du har letat efter en adapter som stödjer två externa skärmar med 4K och 60Hz genom USB-C så är den äntligen här.