Recension: En stabil hub som är lätt att glömma bort

Dongel, hub, dockningsstation - kärt barn har många namn och det finns en uppsjö av dessa på marknaden. Vi testar Targus Universal USB-C Travel Docking Station with Power Pass-Through för att se om den sticker ut.

Faktum är att jag haft denna docka hemma i säkert två månader, direkt när jag fick den stoppade jag in den i min lilla låda under skärmen, kopplade in några enheter och SSD-disk. Sen kom jag inte på att den låg där förens jag behövde en kortläsare.

Det är ett ganska gott betyg för det är precis så jag vill att en docka ska fungera. Inget strul, inte göra så mycket väsen av sig utan den bara ligger där och håller våra enheter kopplade till datorn. Samtidigt som den laddar och håller onödiga kablar borta från skrivbordet.

Från det nätta namnet Targus Universal USB-C Travel Docking Station with Power Pass-Through kan vi utläsa att den är till för resan. Att kunna sätta upp en arbetsstation när vi är på resande fot. Men den fungerar precis lika bra för den stationära arbetsstationen.

Detta är en smidig docka med rejäla funktioner. Den är större än den typiska dongeln men mindre än de fullmatade dockningsstationerna. För runt 1200 kronor ger den oss HDMI med [email protected], snabba USB 3.2-kopplingar och vi behöver bara ta upp en USB-C-port på vår dator då det går att ladda genom den med upp till 100W. Dessutom får vi kortläsare för SD och Micro SD.

Vi får med en liten kort USB-C till USB-C-kabel som går att montera i sidan så att den alltid är med, vi får också med en adapter för att kunna använda dockan i en vanlig USB-port.

Denna docka har som sagt främst använts stationärt, där vi har upplevt problem med att andra PD-dockor slutar ladda och behöver kopplas ut och in igen för att laddningen i datorn ska starta så har vi inte stött på det problemet här. USB 3.2 ger snabb överföring från SSD-disk och den ger anslutning till fyra enheter eller tre och laddning plus skärm och nätverk. Så den har allt det vi efterfrågar i en dockstation och trots sin ganska nätta storlek så vår vi allt detta.

Den har kanske inte den mest tilltalande formfaktorn men kommer i en snygg rymdgrå färg som matchar vår MacBook precis. Den är heller inte liten, men heller inte stor. Funktionen med en kanal till den lilla USB-C-kabeln är smart för att alltid ha den med sig. Vi efterfrågar egentligen ingen storslagen design här heller. En docka ska inte göra så mycket väsen av sig - den ska ligga där på skrivbordet och hålla våra anslutna enheter levande eller ligga i väskan för att alltid finnas till hands och Targus har gett oss vad vi efterfrågar.

Sammanfattning

Summeringen blir den att det är en riktigt bra och funktionell dockstation som levererar det vi efterfrågar - både på resan och hemma på kontoret. Den kostar en slant, men det är vi villiga att betala för att få en stabil docka som levererar vad den lovar.

➕ Fördelar

  • Stabil

  • Ger oss vad vi behöver

  • Smart kabelförvaring

➖ Nackdelar

  • Högt men ändå rimligt pris

  • Vi vill se dockor i denna prisklass med flera USB-C

  • [email protected] hade varit trevligt

Tillverkare: Targus
Produkt: Universal USB-C Travel Docking Station with Power Pass-Through
Uttag: USB-C PD, USB-C till dator, 3 stycken USB-A 3,2, HDMI [email protected] och Ethernet.
Färg: Rymdgrå aluminium
Pris: 1 295 kronor

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Dennis Klarin

Skralt i plånkan nu i jultider? Just nu kan man via Shazam få upp till fem månader Apple Music helt gratis.

Sugen på en 99mac-kopp eller varför inte en mysig tjocktröja från Macradion? Nu kör vi Black Friday med 25% rabatt.

Äntligen fredag och äntligen Black Friday! Årets största REA-dag är här och Webhallen är redo – är du redo?!

Apples julerbjudande sträcker sig från idag till måndag och vid köpet av en utvald produkt får man presentkort att använda i Apple Store.

Apple ger inte upp hoppet på Touch Bar som har gett mixade känslor sedan det introducerades för fyra år sedan. Senaste patentet visar ett sätt att få bukt på ett av dess bekymmer åtminstone.

Om du har letat efter en adapter som stödjer två externa skärmar med 4K och 60Hz genom USB-C så är den äntligen här.