Recension: Vi blir fångade av en stormvind med Mi Smart Standing Fan Pro

Trots att hösten är här med full kraft och vindarna utomhus är påtagliga så kanske några av er tycker om när det fläktar även inomhus på hösten.

Vi har testat Xiaomis senaste smarta fläkt som heter så mycket som Xiaomi Mi Smart Standing Fan Pro. Detta skulle man kunna säga är uppföljaren eller storebror till Mi Smart Standing Fan 1C som vi testade i somras.

Det bjuds på liknande design som på 1C men när det kommer till funktioner har det hänt desto mer. Xiaomi Mi Smart Standing Fan Pro kommer med ett inbyggt batteri som ger oss upp till 20 timmars batteritid. Det betyder att vi enkelt kan flytta runt fläkten i hemmet eller ta med den ut när sommarsolen gassar. I appen kan vi styra allt från själva fläkthuvudet till fläktstyrka och om den automatiskt skall stängas av efter en viss tid. Har vi fler tillbehör från Xiaomi/Aqara kan vi även automatisera fläkten så den till exempel skall dra igång om det är en viss temperatur i hemmet.

Fläkten har två olika lägen som kallas "Direct Breeze" och "Natural Breeze" och det förstnämnda är att det är ett jämt flöde luft som blåser på oss precis som vilken fläkt som helst. Natural Breeze däremot simulerar vindpustar och det här är läget vi använder oss av mest. Den är även tyst och lämpar sig utmärkt i sovrum och har vi lägsta läget så ligger fläkten på endast 26,6db. Prislappen ligger på 1 290 kronor och vi måste säga att det är väldigt mycket fläkt för pengarna, den säljs bland annat på dkdwebshop.se. Att vi kan bära den med oss runt i hemmet är faktiskt en riktigt schyst grej och de olika lägena vi erbjuds i appen är både smarta och användbara.

Sammanfattning

Så är du ute efter en relativt billig fläkt som är uppkopplad och går att skapa automatiseringar med är det här fläkten du skall ha. Att den har ett inbyggt batteri på upp till 20 timmar gör att vi enkelt kan flytta runt fläkten i hemmet och vi trodde nog inte att det skulle vara så användbart men ack så fel vi hade.

➕ Fördelar

  • Snygg och stilren design

  • Smart app och fläkt

  • Natural Breeze lyckas simulera vindpustar på ett bra sätt

➖ Nackdelar

  • Lite svårt att få i strömkontakten i botten

  • Inget HomeKit-stöd

  • Kunde lagt sig lite lägre i pris

Skriven av Marcus Attefors

Trött på att lamporna inte anpassar sig till ljuset ute? Nu är det problemet borta om du har Philips Hue.

December närmar sig med stormsteg och nu är det inte många dagar kvar tills vi drar igång vår alldeles egna julkalender.

Då har samtliga modeller i iPhone 12-serien äntligen lanserats och frågan är om störst alltid är bäst?

Jabra har lanserat uppföljaren till Jabra Elite 75t och vi tar en titt på vad som är nytt.

Den här guiden kan kännas onödig för vissa medans andra nog kommer bli fundersam om man utmanar dem att starta om sin iPhone utan att röra vid skärmen.

Det här med lagring är inte superspännande alla gånger men ack så nödvändigt det är för att förvara våra filer.