Guide: Så återskapar du en säkerhetskopia från en beta-version till ny iPhone

Det är många som i skrivande stund har beta-versionen av iOS 14 på sin mobiltelefon och i den här guiden går vi igenom hur man får in sin säkerhetskopia på sin nya iPhone.

Imorgon släpps iPhone 12 och iPhone 12 Pro och många kör i skrivande stund på den publika betan av iOS. Detta kommer skapa problem för dem som imorgon får hem sin nya iPhone och vill få in sin iCloud-backup på sin nya telefon. Detta då den nuvarande telefonen har en högre version av iOS än vad den nya telefonen har. För att lösa detta krävs det att den nya telefonen även har den senaste betan och så här gör du:

  1. Starta din nya iPhone och gå igenom installationsprocessen.

  2. När du får frågan om du vill återskapa från en säkerhetskopia väljer du ställ in som ny iPhone.

  3. Fortsätt installationen och när den är klar går du in på följande adress via Safari på din telefon (https://beta.apple.com/sp/betaprogram/welcome).

  4. Ladda ned betaprofilen för iOS 14 på din nya iPhone och starta sedan om telefonen när du blir ombedd att göra så.

  5. När telefonen har startats om går du in i inställningar - allmänt - programuppdatering. Installera sedan den senaste beta-versionen och när det är klart skall vi återställa telefonen igen. Gå in på inställningar - allmänt - nollställ - radera allt innehåll och inst.

  6. När telefonen sedan är rensad så går du igenom installationsprocessen och väljer din senaste säkerhetskopia från din gamla iPhone.

Missa inte heller:

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
6 svar

Det är nog inte många i detta avlånga land som uppskattar HBO Nordics app till våra enheter, men nästa år blir vi äntligen av med den.

2020 närmar sig sitt slut och Apple har nu sammanställt en lista på de mest spelade låtarna i Sverige under årets gång.

Då var det äntligen torsdag igen och det betyder att ännu ett avsnitt av Macradion finns ute i etern att avnjuta.

Tredje utlottningen i Macradions julkalender är här och idag är det något som kan vårda bilen när den får kämpa mot vinterns kyla.

M1 fortsätter att förbluffa när det nu visar sig att den kan driva Microsofts operativsystem virtuellt och ändå fördubbla prestandan mot Microsofts hårdvara.

Ibland uppdaterar Apple sina produkter med märkbara skillnader utan att Apple ens nämner det. FaceTime verkar vara den senaste funktionen att ha mottagit den tysta uppgraderingen.