5G kan förkorta batteritiden på iPhone 12 med 2 timmar

Tom’s Guide testar batteritiden på både iPhone 12 och iPhone 12 Pro och bekräftar det vi redan vet om 5G - att det drar ström.

Tom’s Guide har lagt vantarna på iPhone 12 och iPhone 12 Pro som de utsätter för olika tester och kontroller. I ett av dessa tester kollade de hur mycket 5G påverkar batteritiden genom att låta deras iPhone 12-modeller utsättas för kontinuerlig webbsurfning på både 4G och 5G. Genom Tom’s Guide test skiftar den automatiskt hemsida varje halvminut i webbläsaren och iPhone 12 klarade endast 8 timmar och 25 minuter på 5G-nätet mot 10 timmar och 23 minuter med 4G.

Modell

4G

5G

iPhone 11

11 timmar 16 minuter

-

iPhone 11 Pro

10 timmar och 24 minuter

-

iPhone 12

10 timmar och 23 minuter

8 timmar och 25 minuter

iPhone 12 Pro

11 timmar och 24 minuter

9 timmar och 6 minuter

iPhone 12 Pro på 5G-nätet klarade sig lite bättre med 9 timmar och 6 minuter mot 11 timmar och 24 minuter med 4G. I likvärdiga tester från förra året lyckades iPhone 11 klara sig i 11 timmar och 16 minuter och den lite mindre iPhone 11 Pro lyckades med 10 timmar och 24 minuter. Om ni vill läsa mer om hur testerna utfördes kan ni klicka här. Apple har optimerat iPhone 12 med mjukvara som ser till att skifta från 5G automatiskt när man inte behöver det snabbare nätet till exempel för bakgrundsuppdateringar vilket lär förbättra batteritider i vardagligt användande.

Via: Appleinsider

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Nästa stora dramafilm från Apple verkar innehålla det som krävs för en Oscar och Apple själva verkar tro det som ser till att släppa den precis lagom tills det är dags att nominera.

Är du inte helt sugen på att lägga en bit över 4 000 för Magic Keyboard till iPad Pro? Vi har spanat in Brydge Pro+ som kostar ungefär hälften av den summan.

Ming-Chi Kuo har enligt sina källor en tidsram om när det kommer nydesignade MacBooks från Apple och tyvärr kommer vi att få vänta lite.

Senaste rykten delar upp iPad Pro-serien till två separata släpp. Där den ena ska få miniLED och den andra OLED.

Trött på att lamporna inte anpassar sig till ljuset ute? Nu är det problemet borta om du har Philips Hue.

December närmar sig med stormsteg och nu är det inte många dagar kvar tills vi drar igång vår alldeles egna julkalender.