Så får du bäst betalt för din gamla iPhone

Det finns flera sätt att sälja din gamla iPhone både privat eller till ett företag. Vi har tagit reda på vad vi får betalt på respektive ställe.

Genom att tillsammans med vår systersajt Teknikveckan lägga ut en iPhone XS 64 GB på Tradera kunde vi få ett generellt marknadspris för vad vi får för den modellen här och nu.

Priset landade på 3 950 kronor + frakt och för det får vi betala 200 kronor i avgift till Tradera. Det som blir kvar att köpa en ny splirrans iPhone 12 eller 12 Pro för är alltså 3 750 kronor.

Om vi väljer att byta in den hos Apple får vi i stället bara 2 200 kronor medan Swappie betalar bäst med sina 3 500 kronor. Övriga ligger någonstans där mitt i mellan.

Teknikveckan kan du också läsa våra bästa tips på hur du gör en framgångsrik Tradera-försäljning.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
1 svar

M. Night Shyamalans psykologiska thrillerserie Servant släpptes i november förra året till Apple TV+ och snart är säsong två här.

Apple fortsätter att göra sin streamingtjänst Apple TV+ tillgänglig på fler plattformar och nu hittar den snart in i våra spelkonsoler.

Det är många som i skrivande stund har beta-versionen av iOS 14 på sin mobiltelefon och i den här guiden går vi igenom hur man får in sin säkerhetskopia på sin nya iPhone.

Då var det dags för ännu ett avsnitt av Macradion och denna vecka är det iPad och iPhone på schemat.

Tom’s Guide testar batteritiden på både iPhone 12 och iPhone 12 Pro och bekräftar det vi redan vet om 5G - att det drar ström.

iPhone 12 Pro Max är större och bättre men batteritiden verkar bli detsamma som föregångaren.