Så får du bäst betalt för din gamla iPhone

Det finns flera sätt att sälja din gamla iPhone både privat eller till ett företag. Vi har tagit reda på vad vi får betalt på respektive ställe.

Genom att tillsammans med vår systersajt Teknikveckan lägga ut en iPhone XS 64 GB på Tradera kunde vi få ett generellt marknadspris för vad vi får för den modellen här och nu.

Priset landade på 3 950 kronor + frakt och för det får vi betala 200 kronor i avgift till Tradera. Det som blir kvar att köpa en ny splirrans iPhone 12 eller 12 Pro för är alltså 3 750 kronor.

Om vi väljer att byta in den hos Apple får vi i stället bara 2 200 kronor medan Swappie betalar bäst med sina 3 500 kronor. Övriga ligger någonstans där mitt i mellan.

Teknikveckan kan du också läsa våra bästa tips på hur du gör en framgångsrik Tradera-försäljning.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
1 svar

I det senaste ryktena påstår den här tidningen veta både vad chippen heter och vilka Mac-datorer de kommer att sitta i.

Bose Frames Tempo är de snabba brillorna som är här för din löprunda eller cykeltur men frågan är om de är värt det.

Hörlurar är en djungel utan dess like och att välja rätt hörlurar är ganska svårt. Idag skall vi ta en titt på Sonys senaste skapelse Sonys WH-1000XM4.

Om du tycker att Apple Pencil är lite för dyr så har du ett nytt alternativ från bolaget Zagg.

Drömmer du om Philips Ambilight men valt fel TV eller har svårt att separeras från din gamla trotjänare? Nu har Philips löst problemet med Hue Gradient Lightstrip så att du kan få synkande ljus från vilken enhet som helst. Vi tar en titt och ser vad den levererar.

För dem som ogillar den välkända stammen på AirPods kan kanske glädjas av att det ryktas om att Apple jobbar på en design utan den.