Apples nya MagSafe-laddare fungerar med äldre iPhone-modeller

Om du inte har några planer på att uppgradera din iPhone i år men ändå är sugen på den nya MagSafe-laddaren så är det fritt fram att köpa den.

Med iPhone 12-serien skakar Apple åter liv i den klassiska MagSafe-kontakten som många MacBook-användare idag saknar. MagSafe-kontakten har räddat livet på många MacBook-datorer genom åren då datorn inte hänger med ned i golvet om man skulle råka snubbla över sladden tack vare att den satt fast med magneter. Men magneternas återkomst är här och iPhone 12-serien har en cirkel av magneter på baksidan av telefonen så laddaren enkelt sitter där den skall. Vi får även ut hela 15W via MagSafe-laddaren och tidigare har vi endast fått ut som mest 7,5W via vanlig Qi-laddning.

Laddaren har nu dykt upp på Apples hemsida och där framgår det att den även är kompatibel med äldre iPhone-modeller som har stöd för Qi-laddning samt AirPods och AirPods Pro. Så gillar du designen på laddaren och vill använda den för laddning av din nuvarande iPhone eller AirPods så är det fritt fram att göra så. MagSafe-laddaren kostar 495 kronor och går i skrivande stund inte att beställa på Apples hemsida.

Allt du behöver veta om iPhone 12:

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
12 svar

Dessa rykten har cirkulerat länge men nu verkar det åtminstone finnas dokumenterat från Apple att funktionen finns tillgänglig.

Amazon har äntligen öppnat sina dörrar i Sverige och vi passar på att ge intresserade en liten inblick i hur allt startade för Amazon.

iPhone 12 och iPhone 12 Pro är äntligen här med en helt ny design och en bättre insida, nu skall vi se om de var värda väntan.

Giganternas gigant har nu gjort intåg i Sverige och Amazon.se är nu igång lagom till Black Friday.

I det senaste ryktena påstår den här tidningen veta både vad chippen heter och vilka Mac-datorer de kommer att sitta i.

Bose Frames Tempo är de snabba brillorna som är här för din löprunda eller cykeltur men frågan är om de är värt det.