Apples nya MagSafe-laddare fungerar med äldre iPhone-modeller

Om du inte har några planer på att uppgradera din iPhone i år men ändå är sugen på den nya MagSafe-laddaren så är det fritt fram att köpa den.

Med iPhone 12-serien skakar Apple åter liv i den klassiska MagSafe-kontakten som många MacBook-användare idag saknar. MagSafe-kontakten har räddat livet på många MacBook-datorer genom åren då datorn inte hänger med ned i golvet om man skulle råka snubbla över sladden tack vare att den satt fast med magneter. Men magneternas återkomst är här och iPhone 12-serien har en cirkel av magneter på baksidan av telefonen så laddaren enkelt sitter där den skall. Vi får även ut hela 15W via MagSafe-laddaren och tidigare har vi endast fått ut som mest 7,5W via vanlig Qi-laddning.

Laddaren har nu dykt upp på Apples hemsida och där framgår det att den även är kompatibel med äldre iPhone-modeller som har stöd för Qi-laddning samt AirPods och AirPods Pro. Så gillar du designen på laddaren och vill använda den för laddning av din nuvarande iPhone eller AirPods så är det fritt fram att göra så. MagSafe-laddaren kostar 495 kronor och går i skrivande stund inte att beställa på Apples hemsida.

Allt du behöver veta om iPhone 12:

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
12 svar

Skippar du årets iPhone men vill kunna njuta av de nya bakgrundsbilderna så finns de att ladda ner här.

De som är rädda om sina skal gör rätt i att ta av dem innan de laddar med MagSafe om de vill undvika att märka dom med en cirkel runt loggan.

Falltester är sällan särskilt pålitliga eller motiverade men ändå tittar man i förhoppning om att ens blivande telefon ska klara sig bäst.

M. Night Shyamalans psykologiska thrillerserie Servant släpptes i november förra året till Apple TV+ och snart är säsong två här.

Apple fortsätter att göra sin streamingtjänst Apple TV+ tillgänglig på fler plattformar och nu hittar den snart in i våra spelkonsoler.

Det är många som i skrivande stund har beta-versionen av iOS 14 på sin mobiltelefon och i den här guiden går vi igenom hur man får in sin säkerhetskopia på sin nya iPhone.