Det här är iPhone 12-serien

Då var dagen äntligen här och Apple har visat upp iPhone 12-serien och vilken härlig serie det ser ut att bli.

iPhone 12

Först ut passade Apple på att meddela att samtliga telefoner i iPhone 12-serien kommer att ha stöd för 5G. Apple har även lagt en funktion som heter "Smart Data Mode" som automatiskt kan byta mellan 5G till 4G för att spara batteri när 5G inte behövs. Telefonen har en helt ny design med samma kantiga designspråk som iPhone 4, 5 och iPad Pro har. iPhone 12 kommer med en 6,1" Super Retina XDR-skärm och den är 11 procent tunnare, 15 mindre och 16 procent tunnare. Glaset är även det tuffaste glas som finns i en mobiltelefon tack vare något som Apple kallar Ceramic Shield.

När det kommer till kraften i iPhone 12 så är den utrustad med A14 Bionic som vi även hittar i iPad Air som lanseras inom kort. A14 Bionic är baserad på 5nm-teknologi och är därmed första telefonen som använder det i världen. A14 Bionic är upp till 40% snabbare än A13 Bionic och iPhone 12 kommer med en 4-kärnig GPU och processorn är på sex kärnor.

När det kommer till optiken så kommer iPhone 12 utrustad med ett dual-camera-system med en ultravidvinkel på 12MP samt en ny 12MP vidvinkel med en skärpedjup på f/1.6. Den är 27% bättre än iPhone 11 på att ta bilder i sämre ljusförhållande och vi får även möjlighet att göra time lapse-videos i sämre ljus.

När det kommer till laddtekniken så har Apple tagit utvecklingen vidare från klassisk Qi och MagSafe hittar tillbaka och kommer till iPhone 12-serien. Tack vare magneter så fästs laddaren enkelt på baksidan av iPhone och den klarar att ge oss en effekt på 15W.

Apple passar även på att meddela att de plockar bort både ladd-adapter och hörlurar i kartongen och skickar med en USB-C till Lightningkabel i kartongen. Priset för iPhone 12 är från 9 995 kronor.

iPhone 12 Mini

iPhone 12 Mini har en skärm på 5,4 tum och har precis samma komponenter och funktioner som iPhone 12 fast den kommer i ett mindre format. Det är den minsta telefonen på marknaden med stöd för 5G. Priset för iPhone Mini är från 8 695 kronor.

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro-serien kommer i en lite lyxigare utsida där vi har en ram i rostfritt stål och den har en IP68-klassifiering. Skärmen går från 6,5 tum till 6,7 tum med en minimal skillnad i storlek på själva telefonen. Den har en upplösning på 2778x1284 och har en contrast ratio på 2 000 000:1. Deep Fusion kommer till samtliga fyra kameror på iPhone 12 Pro - även till kameran på framsidan. Vi hittar en ultravidvinkel på 12MP, en vidvinkel på 12MP och en 52mm telefoto-kamera.

iPhone 12 Pro tar bilder i mörker betydligt bättre än sin föregångare och Apple berättar att det är 87 procent bättre än vad vi ser i iPhone 11 Pro. Vi har även ett helt nytt system för optisk bildstabilisering och vi kommer även kunna ta bilder direkt i RAW med något som Apple kallar "Apple ProRAW". Apple meddelar även att iPhone 12 Pro-serien kommer kunna filma med Dolby Vision HDR och det är den första telefonen i världen som kan göra detta. Det betyder att vi kan spela in i 10-bit HDR, med 700 miljoner färger vilket är 60 gånger mer än tidigare.

LiDAR hittar även in i iPhone 12 Pro vilket kommer kunna mappa upp rum bättre och detta banar även vägen för att AR skall kunna ta steget framåt och bli ännu mer användbart. LiDAR hjälper även till att fixa autofokus i sämre ljus och det kommer gå hela sex gånger snabbare än tidigare. iPhone 12 Pro-serien kommer i färgerna guld, grafitsvart, silver och havsblå och kommer i två storlekar, 6,1 tum och 6,7 tum. Priserna blir detsamma som förra årets modeller där iPhone 12 Pro kostar från 12 495 kronor och går att köpa i storlekarna 128, 256 och 512GB. iPhone 12 Pro Max går att köpa med samma lagring som iPhone 12 Pro och börjar från 13 795 kronor.

Artikeln uppdateras löpande....

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
59 svar

Amazon har äntligen öppnat sina dörrar i Sverige och vi passar på att ge intresserade en liten inblick i hur allt startade för Amazon.

iPhone 12 och iPhone 12 Pro är äntligen här med en helt ny design och en bättre insida, nu skall vi se om de var värda väntan.

Giganternas gigant har nu gjort intåg i Sverige och Amazon.se är nu igång lagom till Black Friday.

I det senaste ryktena påstår den här tidningen veta både vad chippen heter och vilka Mac-datorer de kommer att sitta i.

Bose Frames Tempo är de snabba brillorna som är här för din löprunda eller cykeltur men frågan är om de är värt det.

Hörlurar är en djungel utan dess like och att välja rätt hörlurar är ganska svårt. Idag skall vi ta en titt på Sonys senaste skapelse Sonys WH-1000XM4.