Recension: Vi gör hemmet mysigare med nya produkter från Philips Hue

Philips Hue fortsätter att utöka sin arsenal av armaturer och lampor och vi har testat två av deras nya produkter.

Det här är Philips Hue Iris

Iris har fått sig en uppdatering i år och nyheterna är att vi nu kan öka ljusstyrkan till 570 lumen vilket betyder att den utan problem kan skapa ett mysigt sken i ett större rum. Den går även att dimma ned lägre än sin föregångare och den kan även kommunicera via Bluetooth, så har du inte Hue Bridge så går Iris att kontrollera ändå. Vi har testat Iris i vitt utförande och den går även att köpa i svart. Skulle du vilja festa till det ännu mer så finns även en special edition där den går att få i guld, silver, koppar och rosé.

Användning

Precis som andra Philips Hue-produkter är den busenkel att installera. Vi stoppar i elsladden, öppnar Philips Hue-appen och trycker på plus-tecknet så en sökning av nya produkter görs. När lampan är hittad väljer vi vilket rum den är i och sen dyker den upp automatiskt i Hem-appen tack vare HomeKit-stödet. Iris har en design som kanske inte faller alla i smaken men det fina är att Iris är enkel att flytta runt i hemmet och att placera den bakom en gardin och låta den skjuta upp mysbelysning mot väggen är en ball effekt. Den lämpar sig även perfekt som nattlampa i sovrummet tack vare att den nu går att dimma ned ordentligt. Tack vare HomeKit-stödet kan vi även inkludera den med andra HomeKit-prylar och skapa scenarion som gör att belysningen hemma alltid är som vi vill ha den. Iris kostar cirka 1 099 kronor och går att köpa på bland annat Webhallen.

White Filament G125 - mer filament till folket

Lampskärmar i all ära men glödlampor kan vara riktigt snygga om de är av typen filament. Philips Hue har därför skapat White Filament G125 som är en globformad ljuskälla med formad glödtråd i klassisk Edison-stil. Precis som med Iris har G125 stöd för både Bluetooth och Hue Bridge. Den ger oss ett varmvitt ljus på 2100 K och har ett ljusflöde på 550 lumen med en E27-sockel.

Användning

Precis som med Iris får vi in denna i Philips Hue-appen och i HomeKit på en halv minut och se kan vi bygga scenarion, justera ljus och mycket mer direkt i Hem-appen. Lampan går att dimma ned för den perfekta myskänslan och det gulvita skenet är väldigt behagligt. G125 lyser även väldigt starkt om vi vill höja ljuset i rummet ordentligt. Vi gillar designen på lampan och den ser lika snygg ut när den är släckt som tänd. G125 kostar ca 439 kronor och går att köpa på bland annat Webhallen.

Sammanfattning

Philips Hue har släppt två riktigt trevliga produkter som ökar myskänslan i vårt hem. Iris är en smidig lampa som är enkel att ta med ut på balkongen på sommaren för att skapa lite mysigare stämning eller flytta runt i hemmet. Att Philips Hue har utökat sin kollektion med fler filament-lampor är trevligt och nu kan vi äntligen ha Hue i armaturer där glödlampan syns. Så vill du piffa till hemmet med lite mer ljus så är det här två produkter som gör jobbet riktigt bra.

➕ Fördelar

  • Superenkel installation

  • Fungerar med Hue Bridge eller Bluetooth

  • Går att dimma lågt och höja mycket

➖ Nackdelar

  • Lite högt pris på Iris

  • Hade varit trevligt att justera det vita skenet på G125

Köp Philips Hue Iris hos Webhallen
Köp White Filament G125 hos Webhallen

Skriven av Marcus Attefors

iPhone 12 och iPhone 12 Pro är äntligen här med en helt ny design och en bättre insida, nu skall vi se om de var värda väntan.

Giganternas gigant har nu gjort intåg i Sverige och Amazon.se är nu igång lagom till Black Friday.

I det senaste ryktena påstår den här tidningen veta både vad chippen heter och vilka Mac-datorer de kommer att sitta i.

Bose Frames Tempo är de snabba brillorna som är här för din löprunda eller cykeltur men frågan är om de är värt det.

Hörlurar är en djungel utan dess like och att välja rätt hörlurar är ganska svårt. Idag skall vi ta en titt på Sonys senaste skapelse Sonys WH-1000XM4.

Om du tycker att Apple Pencil är lite för dyr så har du ett nytt alternativ från bolaget Zagg.