EU kan tvinga Apple att dela med sig av sin kunddata till konkurrenter

EU kommissionens nya ramverk för digitala tjänster kan komma att tvinga bland andra Apple att dela med sig av sin kunddata.

Apple, Google, Facebook och Amazon kan behöva dela kunddata med mindre konkurrenter om EU kommissionens ”Digital Services Act” blir godkänt. En av regleringarna i DSA är utformat för att begränsa möjligheten för de stora teknikföretagen att vara först med nya tjänster och produkter tack vare deras insyn i marknaden.

Förslaget ska hindra företagen från att att använda datan såvida de inte delar med sig av datan till konkurrerande företag först. I DSA finns det även regler som förbjuder policys i digitala tjänster att försvåra för användare att byta plattform. Det innehåller även att det kan komma att krävas från företagen att de aktivt hindrar falsk information eller hat från att spridas på deras sociala plattformar.

Via: Appleinsider

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.