För att se Netflix i 4K HDR krävs en Mac med T2 chippet

Big Sur är snart här och det öppnar dörren för att kunna se på Netflix i Ultra HD dock så kommer det även kräva att man har rätt Mac.

De som såg fram emot att kunna njuta av 4K HDR på deras Mac med kommande Big Sur kan nu bli besviken när det visar sig kräva en Mac med T2 chippet. Det kravet gör att endast de som köpt en Mac från 2018 eller senare kan ta del av det högupplösta materialet.

På Netflix hemsida går det även att läsa vad som krävs för att spela upp Netflix i Ultra HD på externa skärmar med en Mac-dator. Nämligen en 60 Hz- och 4K-kompatibel skärm med HDCP 2.2-anslutning. T2 chippet har ju visat sig styra mycket mer än bara säkerhet så som Touch ID. Chippet styr ju även bildsignaler och ljudkontroller på Mac-datorerna. Det i kombination med de bättre grafikkorten som tillkommit de senaste åren är nog avgörande för att kunna se på Netflix i 4K HDR.

Via: Appleinsider
Bild: Ifixit

Batteristorlekarna har läckt ut för iPhone 12 Mini och iPhone 12 vilket kan vara anledningen till att vi ser tidiga testresultat som är lite sämre än väntat i olika benchmarks.

Apple presenterade äntligen iPhone 12 förra veckan och den kom med en del förbättringar mot iPhone 11 och veckans quiz ska testa vad ni minns om Apples senaste smartphone.

Det finns flera sätt att sälja din gamla iPhone både privat eller till ett företag. Vi har tagit reda på vad vi får betalt på respektive ställe.

Äntligen var den här! iPhone 12 lanserades med dunder och brak och en salongsberusad Dennis försökte förklara hur folket använder sina smarta högtalare i Macradion som handlade helt om eventet.

Den som har gått och väntat på iPad Air kommer nu äntligen att kunna förbeställa sitt exemplar hos Apple med ett leveransdatum.

Nu går iPhone 12 och iPhone 12 Pro att förboka. Vi har gått igenom alla operatörernas erbjudande och visar här hur du köper en ny iPhone billigast med abonnemang.