Epic Games vs Apple

Epic Games ansökan om Fortnite verkar avslås

Epic Games ansökte nyligen om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången och under gårdagen hölls en förhandling kring just detta. Även om inget slutgiltigt svar kom från domaren så lät det inte positivt för Epic Games.

Den pågående rättstvisten mellan Apple och Epic Games fortsatte igår morse med en preliminär förhandling. Inget officiellt avgörande gjordes men det verkar redan som att domaren har bestämt sig för att neka Epic Games förfrågan om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången. Under förhandlingen påpekade advokaterna för Epic Games att Apple tar ut för stora avgifter i sitt App Store-monopol. Varpå domare Yvonne Gonzales Rogers svarade att 30 procent är branschstandarden i digitala affärer så som PlayStation, Xbox, Nintendo, Amazon, Walmart, Best Buy, Google m fl. Epic Games advokater svarade med att spelkonsolers bransch skiljer sig då hårdvaran säljs till förlust och domaren påpekade att det inte verkar finnas bevis som stödjer det påståendet.

När Epic Games tog fram förslaget om att få driva sin egen digitala affär för att sälja appar på iOS så svarade Apples advokater med att trycka på att det skulle förstöra hela deras affärsmodell. Vilket de menar bygger på säkerhet, trygghet och användares integritet. Vid ett tillfälle ifrågasatte domaren när Epic Games ansåg att Apple ska ha blivit ett monopol då App Stores regler har sett identiskt ut sedan det startade. Epic Games saknade ett ordentligt svar till frågan men menade att Apple redan hade ett monopol när Fortnite släpptes till plattformen för två år sedan.

Ett förslag från domaren var att pengarna som rör Apples avgifter skulle kunna sättas in på ett spärrat konto fram tills domen är satt och på det sättet låta Fortnite komma tillbaka i App Store fram tills rättegångens slut. Det är oklart om någon av parterna var intresserade av förslaget. Domaren påpekade också att slutna plattformar har existerat i fyra årtionden och att Apple har gjort exakt som deras föregångare - ”De skapade en plattform.” Domaren rekommenderade också att parterna överväger en rättegång av jury för att att den slutgiltiga domen ska stå sig bättre mot framtida överklaganden. Rättegången förväntas bli av i juli 2021.

Via: MacRumors

Läs även

Amazon har äntligen öppnat sina dörrar i Sverige och vi passar på att ge intresserade en liten inblick i hur allt startade för Amazon.

iPhone 12 och iPhone 12 Pro är äntligen här med en helt ny design och en bättre insida, nu skall vi se om de var värda väntan.

Giganternas gigant har nu gjort intåg i Sverige och Amazon.se är nu igång lagom till Black Friday.

I det senaste ryktena påstår den här tidningen veta både vad chippen heter och vilka Mac-datorer de kommer att sitta i.

Bose Frames Tempo är de snabba brillorna som är här för din löprunda eller cykeltur men frågan är om de är värt det.

Hörlurar är en djungel utan dess like och att välja rätt hörlurar är ganska svårt. Idag skall vi ta en titt på Sonys senaste skapelse Sonys WH-1000XM4.