Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Epic Games vs Apple

Epic Games ansökan om Fortnite verkar avslås

Epic Games ansökte nyligen om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången och under gårdagen hölls en förhandling kring just detta. Även om inget slutgiltigt svar kom från domaren så lät det inte positivt för Epic Games.

Den pågående rättstvisten mellan Apple och Epic Games fortsatte igår morse med en preliminär förhandling. Inget officiellt avgörande gjordes men det verkar redan som att domaren har bestämt sig för att neka Epic Games förfrågan om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången. Under förhandlingen påpekade advokaterna för Epic Games att Apple tar ut för stora avgifter i sitt App Store-monopol. Varpå domare Yvonne Gonzales Rogers svarade att 30 procent är branschstandarden i digitala affärer så som PlayStation, Xbox, Nintendo, Amazon, Walmart, Best Buy, Google m fl. Epic Games advokater svarade med att spelkonsolers bransch skiljer sig då hårdvaran säljs till förlust och domaren påpekade att det inte verkar finnas bevis som stödjer det påståendet.

När Epic Games tog fram förslaget om att få driva sin egen digitala affär för att sälja appar på iOS så svarade Apples advokater med att trycka på att det skulle förstöra hela deras affärsmodell. Vilket de menar bygger på säkerhet, trygghet och användares integritet. Vid ett tillfälle ifrågasatte domaren när Epic Games ansåg att Apple ska ha blivit ett monopol då App Stores regler har sett identiskt ut sedan det startade. Epic Games saknade ett ordentligt svar till frågan men menade att Apple redan hade ett monopol när Fortnite släpptes till plattformen för två år sedan.

Ett förslag från domaren var att pengarna som rör Apples avgifter skulle kunna sättas in på ett spärrat konto fram tills domen är satt och på det sättet låta Fortnite komma tillbaka i App Store fram tills rättegångens slut. Det är oklart om någon av parterna var intresserade av förslaget. Domaren påpekade också att slutna plattformar har existerat i fyra årtionden och att Apple har gjort exakt som deras föregångare - ”De skapade en plattform.” Domaren rekommenderade också att parterna överväger en rättegång av jury för att att den slutgiltiga domen ska stå sig bättre mot framtida överklaganden. Rättegången förväntas bli av i juli 2021.

Via: MacRumors

Läs även

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.