Recension: Vi har testat Jays f-FIVE True Wireless

Jens och Johan kombinerade sin kompetens och grundade tillsammans det svenska Jays år 2006 och vi har testat deras nya f-Five True Wireless.

Design
Vi får ett par relativt stora hörlurar med ett laddfodral vi definitivt inte vill ha i fickan men snyggt med den svarta färgen både på fodralet och hörlurarna. Både hörlurarna och laddfodralet är genomgående av plast och på baksidan av fodralet hittar vi en USB-C port för laddning. Det medföljer tre olika storlekar av pluggarna och tyvärr är dom väldigt sladdriga och vänds ofta ut och in när vi tar ut hörlurarna ur öronen.

Passform
De stora hörlurarna sitter bra i våra öron och vi har testat att springa och hoppa med dem utan att de ens rör på sig. Efter ett par timmars användning känner vi knappt av att vi haft dom i öronen och de sitter skönt och väger knappt någonting. Som vanligt när det kommer till in-ear-hörlurar gäller det att vi väljer rätt pluggar av dom tre storlekarna som medföljer för bästa känsla och ljudupplevelse.

Ljudet
När det kommer till ljudet så blir vi rätt besvikna tyvärr. Ljudet är rent och klart men basen lyser med sin frånvaro och vi måste vi höja volymen en hel del för att ens få någon form av upplevelse när vi lyssnar på musik eller kollar på film. Vid samtal låter det väldigt bra och personen i andra änden hör oss väldigt bra i både inomhus- och utomhus miljö.

Teknik
f-Five ansluter till vår iPhone via Bluetooth 5.0 och vi får en räckvidd på 10 meter vilket i verkligheten stämmer bra. Vi kan utan problem lämna vår iPhone och gå iväg utan att tappa kontakten eller att ljudet börjar hacka. Laddfodralet laddas med den medföljande USB-C-kabeln och vardera hörlur kommer med touch-knappar.

Laddfodralet har fyra dioder som visar hur mycket batteri som fodralet har så vi har koll på när vi behöver ladda det. Men för att dioderna ska tändas upp behöver vi lyfta ur hörlurarna ur fodralet och här borde det ha räckt med att lyfta på locket. Vi får 4,5 timmar speltid och det tar ca en timme att ladda dom fullt igen. Tillsammans med laddfodralet får vi 18 timmars speltid och fodralet tar 1,5 timme att ladda fullt.

Slutsats
Är du en ljudnörd så är inte det här hörlurarna för dig men har du inte så höga krav och inte är villig att betala allt för mycket för ett par hörlurar så är de helt klart godkända och vi får ett par sköna och snygga hörlurar. Tyvärr faller dem på ljudet och imponerar inte nämnvärt på oss men är du som sagt ute efter ett par hörlurar att slänga ned i gymväskan så är dessa helt klart ett alternativ.

Jays f-Five True Wireless går att köpa hos bland annat Webhallen.

Namn
f-FIVE True Wireless
Tillverkare
Jays
Funktioner
True Wireless, USB C-laddning, Touch Knappar
Anslutningsteknik
Bluetooth 5.0
Högtalartyp
6mm dynamic driver
Codecs
SBC
Speltid
4 timmar
Färger
Svart
Produktvikt
8.7 gram
Pris
799 kr
Skriven av Mathias Severyd

iPhone 12 och iPhone 12 Pro är äntligen här med en helt ny design och en bättre insida, nu skall vi se om de var värda väntan.

Giganternas gigant har nu gjort intåg i Sverige och Amazon.se är nu igång lagom till Black Friday.

I det senaste ryktena påstår den här tidningen veta både vad chippen heter och vilka Mac-datorer de kommer att sitta i.

Bose Frames Tempo är de snabba brillorna som är här för din löprunda eller cykeltur men frågan är om de är värt det.

Hörlurar är en djungel utan dess like och att välja rätt hörlurar är ganska svårt. Idag skall vi ta en titt på Sonys senaste skapelse Sonys WH-1000XM4.

Om du tycker att Apple Pencil är lite för dyr så har du ett nytt alternativ från bolaget Zagg.