Vi testar rejält iPad-stativ från Proper

Alla känner vi igen den gamla klassiska skrivbordslampan med rörligt stativ som suttit på vart och vartannat skrivbord sedan 70-talet. Detta är ett iPad-stativ med samma princip.

Liknelsen med 70-talslampan kanske inte är helt rättvis, för detta stativ är betydligt mer bastant och rejält. Stativet fästs enkelt i skrivbordskanten med skruvfästet. Led-vinklarna är rejäla och består av två räfflade metallhjul som kläms fast mellan två hållare i hårdplast som dras åt med ett rejält handtag. Två led som går att vrida och vinkla hur vi vill. Ett mitt på och ett uppe vid fästet. Det gör att detta stativ går att få riktigt stabilt och i precis vilken vinkel vi vill. Så pass stabilt att det går att använda Apple Pencil direkt mot paddan i fästet och det ger absolut inte vika när vi pressa med våra fingertoppar på skärmen.

Infästingen för iPaden är ett kryss som vi sett på andra fästen, vi passar in krysset och vrider sedan på enheten som fästs med ett klick. Delen för iPaden fäster vi med dubbelhäftande tejp. Det är en ganska rejäl klump och det skär faktiskt lite i hjärtat att fästa detta mitt över äpplet, men det sitter bra och gör jobbet. Om vi hade ett skal att fästa det på vore vi nog lite lyckligare. Men hittar vi användningsområdet för att det ska vara värt att köpa detta stativ så är det nog inte störande på samma sätt.

Användningsområdet känns främst för att använda sin iPad som en extra skärm via SideCar eller för anteckningar vid skrivbordet. Ett annat användningsområde i dessa tider är att ha videomöten på den. Det kan såklart fästas på vilket bord som helst för att till exempel låta vårt barn eller kanske den äldre förälder enkelt komma åt enheten från en soffa eller säng. Men främst riktar det sig till den kreativa arbetaren som behöver en extra skärm eller sin iPad i en behaglig arbetsvinkel. Nu när vi kan använda vår iPad tillsammans med mus och tangentbord så blir det såklart ännu mer användbart.

Summerar vi detta så är kanske inte Propers Connect Arm Kit något för alla. Ett iPad-stativ för 1 500 kronor som är stabilt som ett precisionsverktyg i verkstaden. Men det har hög kvalité vilket vi uppskattar och alla delar känns hållbara och det gör verkligen jobbet - så har vi användningsområdet som detta stativ är optimerat för så finns det ingen anledning att leta vidare. För tror inte vi kan hitta ett bättre rörligt stativ än detta.

➕ Fördelar

  • Rejält och hållbara material

  • Lätt att hitta rätt position

  • Stabilt

➖ Nackdelar

  • Stort fäste som limmas på iPaden

  • Högt pris

  • Inte en produkt för alla

Namn
Studio Proper Connect Universal Tablet Arm Kit
Tillverkare
Proper
Material
Bastant hårdplast och metall
Pris
Säljs bland annat på Lifestylestore för 1 499 kronor
Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

iPhone 12 och iPhone 12 Pro är äntligen här med en helt ny design och en bättre insida, nu skall vi se om de var värda väntan.

Giganternas gigant har nu gjort intåg i Sverige och Amazon.se är nu igång lagom till Black Friday.

I det senaste ryktena påstår den här tidningen veta både vad chippen heter och vilka Mac-datorer de kommer att sitta i.

Bose Frames Tempo är de snabba brillorna som är här för din löprunda eller cykeltur men frågan är om de är värt det.

Hörlurar är en djungel utan dess like och att välja rätt hörlurar är ganska svårt. Idag skall vi ta en titt på Sonys senaste skapelse Sonys WH-1000XM4.

Om du tycker att Apple Pencil är lite för dyr så har du ett nytt alternativ från bolaget Zagg.