Snabbtest: Vi provar Xbox Remote Play med iPad Pro

Det ser mörkt ut för xCloud till Xbox på våra iOS och iPadOS-enheter men vi kommer inom kort kunna strömma våra spel till vår iPhone eller iPad.

Funktionen Xbox Remote Play fungerar som så att alla spel streamas direkt från vår Xbox till vår iPhone eller iPad via Xbox-appen. Detta kräver först och främst en stabil WiFi-uppkoppling och att du är på samma nätverk med din Xbox och din iPhone eller iPad.

Funktionen är just nu i beta-stadiet men vi blev sugna på att se hur bra det fungerade redan nu. Vi installerade den senaste betan av Xbox-appen på vår iPad Pro. Vi loggade in i appen med vårt Microsoft-konto, valde vår konsol och kopplade ihop vår Xbox-kontroll med vår iPad Pro. Vi blev även ombedda att uppdatera vår Xbox-kontroll till senaste versionen och sen var det bara att börja spela.

Vi testade detta med Forza Horizon 3 och det märks att funktionen fortfarande är i beta för bildkvalitén svajar då och då från kristallklart till väldigt lågupplöst. Inmatningarna på handkontrollen ger väldigt lite fördröjning och det fungerar faktiskt bättre än vad vi hade trott. Ljudkvalitén är god och vår iPad Pro får arbeta hårt med att trycka ut motorljuden från spelet och det låter varken platt eller tråkigt.

Remote Play till iOS och iPadOS är helt klart en lovande funktion som kommer rädda oss när spelsuget kickar in men ungarna använder TV'n. Det finns även en risk att Remote Play till Xbox kan göra att framtida toalettbesök kommer bli aningen längre än tidigare. Xbox bjuder ibland in mer folk som kan beta-testa appen så ni kan bokmärka denna sida och titta in då och då för att eventuellt komma med i betan.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Amazon har äntligen öppnat sina dörrar i Sverige och vi passar på att ge intresserade en liten inblick i hur allt startade för Amazon.

iPhone 12 och iPhone 12 Pro är äntligen här med en helt ny design och en bättre insida, nu skall vi se om de var värda väntan.

Giganternas gigant har nu gjort intåg i Sverige och Amazon.se är nu igång lagom till Black Friday.

I det senaste ryktena påstår den här tidningen veta både vad chippen heter och vilka Mac-datorer de kommer att sitta i.

Bose Frames Tempo är de snabba brillorna som är här för din löprunda eller cykeltur men frågan är om de är värt det.

Hörlurar är en djungel utan dess like och att välja rätt hörlurar är ganska svårt. Idag skall vi ta en titt på Sonys senaste skapelse Sonys WH-1000XM4.