Amazons molnspelstjänst kommer till iPhone, iPad och Mac

Amazon Luna är här och ser till att kunna ta marknadsandelarna på Apples enheter som varken Google eller Microsoft lyckats komma åt.

Efter att Apple har satt spiken i kistan för både xCloud och Stadia i App Store så ser nu Amazon till att vi får en molnspelstjänst till iPhone, iPad och Mac. Genom att inte ens lansera en app så släpper Amazon deras tjänst Luna som kommer att vara helt baserad i webbläsaren. Även om tjänsten blir utan app verkar den utnyttja snarlik teknik som xCloud genom att streama i webbläsaren med h.265. En prenumeration tillåter att man spelar på två enheter samtidigt, spelen kommer att kunnas streamas i upp till 4K i 60fps men detta gäller bara utvalda titlar till en början.

Över 100 speltitlar kommer att finnas när tjänsten släpps och Twitch kommer att ingå i prenumerationen som kommer att kosta 5.99 dollar i månaden. Amazon släpper även en handkontroll dedikerad för tjänsten som kommer att kosta 50 dollar, det är dock osäkert om denna kommer att fungera med iPhone eller iPad. Amazon hävdar att fördröjningen på en Mac endast kommer att ligga på mellan 17-30 millisekunder. För att kunna spela på Mac behöver man ha macOS 10.13 eller senare och iOS 14/iPadOS 14 för att spela på iPhone och iPad.

Källa: Amazon Luna

Kommentarer
2 svar

Nästa stora dramafilm från Apple verkar innehålla det som krävs för en Oscar och Apple själva verkar tro det som ser till att släppa den precis lagom tills det är dags att nominera.

Är du inte helt sugen på att lägga en bit över 4 000 för Magic Keyboard till iPad Pro? Vi har spanat in Brydge Pro+ som kostar ungefär hälften av den summan.

Ming-Chi Kuo har enligt sina källor en tidsram om när det kommer nydesignade MacBooks från Apple och tyvärr kommer vi att få vänta lite.

Senaste rykten delar upp iPad Pro-serien till två separata släpp. Där den ena ska få miniLED och den andra OLED.

Trött på att lamporna inte anpassar sig till ljuset ute? Nu är det problemet borta om du har Philips Hue.

December närmar sig med stormsteg och nu är det inte många dagar kvar tills vi drar igång vår alldeles egna julkalender.