Amazons molnspelstjänst kommer till iPhone, iPad och Mac

Amazon Luna är här och ser till att kunna ta marknadsandelarna på Apples enheter som varken Google eller Microsoft lyckats komma åt.

Efter att Apple har satt spiken i kistan för både xCloud och Stadia i App Store så ser nu Amazon till att vi får en molnspelstjänst till iPhone, iPad och Mac. Genom att inte ens lansera en app så släpper Amazon deras tjänst Luna som kommer att vara helt baserad i webbläsaren. Även om tjänsten blir utan app verkar den utnyttja snarlik teknik som xCloud genom att streama i webbläsaren med h.265. En prenumeration tillåter att man spelar på två enheter samtidigt, spelen kommer att kunnas streamas i upp till 4K i 60fps men detta gäller bara utvalda titlar till en början.

Över 100 speltitlar kommer att finnas när tjänsten släpps och Twitch kommer att ingå i prenumerationen som kommer att kosta 5.99 dollar i månaden. Amazon släpper även en handkontroll dedikerad för tjänsten som kommer att kosta 50 dollar, det är dock osäkert om denna kommer att fungera med iPhone eller iPad. Amazon hävdar att fördröjningen på en Mac endast kommer att ligga på mellan 17-30 millisekunder. För att kunna spela på Mac behöver man ha macOS 10.13 eller senare och iOS 14/iPadOS 14 för att spela på iPhone och iPad.

Källa: Amazon Luna

Kommentarer
2 svar

Amazon har äntligen öppnat sina dörrar i Sverige och vi passar på att ge intresserade en liten inblick i hur allt startade för Amazon.

iPhone 12 och iPhone 12 Pro är äntligen här med en helt ny design och en bättre insida, nu skall vi se om de var värda väntan.

Giganternas gigant har nu gjort intåg i Sverige och Amazon.se är nu igång lagom till Black Friday.

I det senaste ryktena påstår den här tidningen veta både vad chippen heter och vilka Mac-datorer de kommer att sitta i.

Bose Frames Tempo är de snabba brillorna som är här för din löprunda eller cykeltur men frågan är om de är värt det.

Hörlurar är en djungel utan dess like och att välja rätt hörlurar är ganska svårt. Idag skall vi ta en titt på Sonys senaste skapelse Sonys WH-1000XM4.