Guide: Så fungerar Appbiblioteket i iOS 14

Har du tappat kontrollen över hemskärmen på din iPhone och har sidor och åter sidor fulla med appar så har nu Apple lösningen.

Med det nylanserade iOS 14 vill Apple hjälpa alla där det har spårat ut fullständigt och appar och spel blandas i en stor sörja som sträcker sig över flera sidor på hemskärmen. Lösningen som Apple har kommit på heter Appbibliotek och nu skall vi gå igenom vad det faktiskt är och vad man kan göra.

Automatisk kategorisering

Appbiblioteket hittar du genom att gå längst till höger bland dina sidor. Där ser du att Apple automatiskt kategoriserar alla appar och spel i Appbiblioteket och värt att nämna är att dessa går inte att ändra. Har du fler än fyra appar i en kategori så kan du klicka på ikonen längst ned till höger i rutan för att få upp en lista på samtliga appar som finns i mappen.

Gör fint på hemskärmen

Nu när alla appar är kategoriserade och placerade i mappar i Appbiblioteket så är det dags att ta hand om alla sidor som du inte längre behöver. Håll fingret på en app på hemskärmen eller på en tom yta på hemskärmen så alla ikoner börjar "dansa". Nästa steg är att trycka på prickarna längst ned i mitten på skärmen. Nu får vi en överblick över alla sidor som finns på hemskärmen och kan bocka ur alla som vi inte vill se. När vi har bockat ur dem och tryckt på klar så är de dolda. Genom att göra om processen ovan kan vi bocka i hemskärmarna igen om vi skulle vilja ha tillbaka dem.

Ett par sista inställningar

Det finns några finjusteringar till vi kan göra genom att klicka oss in på "Inställningar" och sedan "Hemskärmen". Här kan vi välja om senast hämtade appar skall läggas till på hemskärmen och i appbiblioteket eller endast appbiblioteket. Det går även att ställa in så vi kan få notisbrickor (de röda små prickarna) i appbiblioteket.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
17 svar

I det senaste ryktena påstår den här tidningen veta både vad chippen heter och vilka Mac-datorer de kommer att sitta i.

Bose Frames Tempo är de snabba brillorna som är här för din löprunda eller cykeltur men frågan är om de är värt det.

Hörlurar är en djungel utan dess like och att välja rätt hörlurar är ganska svårt. Idag skall vi ta en titt på Sonys senaste skapelse Sonys WH-1000XM4.

Om du tycker att Apple Pencil är lite för dyr så har du ett nytt alternativ från bolaget Zagg.

Drömmer du om Philips Ambilight men valt fel TV eller har svårt att separeras från din gamla trotjänare? Nu har Philips löst problemet med Hue Gradient Lightstrip så att du kan få synkande ljus från vilken enhet som helst. Vi tar en titt och ser vad den levererar.

För dem som ogillar den välkända stammen på AirPods kan kanske glädjas av att det ryktas om att Apple jobbar på en design utan den.