tvOS 14 lanseras idag - det här är nytt

Apple TV kommer också få lite kärlek idag och nedan kan du grotta ned dig och se vad som är nytt i tvOS 14.

Fler sätt att spela på

Att spela spel på Apple TV är faktiskt riktigt kul men en sak som har saknats är stöd för flera konton. Detta har nu kommit och nu kan vi logga in på vårt egna konto och fortsätta på stället vi var i spelet sist. tvOS 14 ger oss även stöd för fler spelkontroller så som Xbox Elite Wireless Controller Series 2 och Xbox Adaptive Controllers.

HomeKit hittar in i Apple TV

Nu kan vi äntligen ha koll på och styra våra HomeKit-kompatibla prylar direkt i Apple TV. Vi kan även titta på strömmen från en eller flera av våra HomeKit-kameror direkt på TV'n vilket är ett riktigt trevligt tillskott.

Det blir krispigare än någonsin

Picture in Picture har inte bara hittat till iOS 14 utan även till tvOS 14 och nu kan vi titta på film samtidigt som vi spelar spel eller om vi vill träna och kika på något samtidigt. Har ungarna precis somnat och ni har absolut noll lust att väcka dem med ljuden från TV'n? Nu går det att para två par AirPods direkt till Apple TV och titta på film utan att störa resten av hushållet. AirPlay tillåter nu 4K-material att bli delade från foto-appen och de visas i full upplösning eller i Picture in Picture-läge. Sist men absolut inte minst så är kriget mellan Apple och Google slut och vi kan nu avnjuta material i YouTube-appen i 4K.