iPad Air är här och bjuder på en helt ny design

Äntligen är dagen här och Apple har nu gett iPad Air ett ordentligt lyft med en helt ny design och den är riktigt vacker.

iPad Air bjuder på samma design som iPad Pro och de har tagit bort all döyta och hemknappen och flyttat Touch ID till on/off-knappen som vi hittar i toppen av iPad Air. Den går att köpa i fem färger, silver, rymdgrå, roséguld, grön och himmelsblå. Den har en Liquid Retina-skärm på 10.9-tum och har en upplösning på 2360x1640 och har stöd för Apple Pencil 2.

iPad Air kommer med Apples processor A14 Bionic och de är först med att använda 5nm process technology. Med den nya processorn är den hela 40 procent snabbare än den tidigare iPad Air och den har 2 gånger snabbare grafik än liknande Windows-notebooks i samma prisklass.

Apple har även tagit bort Lightning till fördel för USB-C och på framsidan hittar vi en 7MP FaceTime HD-kamera, på baksidan har vi en 12MP-kamera som kan filma i 4K 60FPS, 240 fps slo-mo och förbättrad videostabilisering. Med i kartongen till iPad Air hittar vi en 20W-laddare med USB-C-kabel. Laddaren är 2W kraftfullare än den som idag skickas med iPad Pro (18W).

Priset för iPad Air 64GB börjar på 6 995 kronor för WiFi-modellen och 8 495 kronor för 4G-modellen. Behöver du lite mer utrymme så kostar iPad Air 256 GB med WiFi 8 795 kronor och 4G-modellen kostar 10 295 kronor. Är du sugen på nya Magic Keyboard till iPad Air så kostar det 3 695 kronor och vill du ha Smart Keyboard Folio för 2 095 kronor. iPad Air kommer att gå att köpa från och med nästa månad.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
9 svar

Vi tar en titt på vad vi tror är marknadens billigaste HomeKit-kompatibla övervakningskamera från Eufy Security.

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!