watchOS 7 lanseras idag - det här är nytt

Äntligen är det dags för watchOS 7 att anlända till våra klockor och det bjuder på en hel del nytt som gör att vi lär använda vår Apple Watch mer. Här är de största nyheterna.

Egna urtavlor

Nu finns det fler sätt att anpassa sina urtavlor med både färger och form. Man kan även dela sina urtavlor och använda andras vilket kommer göra att urvalet blir mycket större än tidigare. Apple kommer även att släppa egna urtavlor för nedladdning i App Store.

Sömn med Apple Watch

Med funktionen "Sömn" kommer Apple Watch se till att skärmen är släckt när det är läggdags tillsammans med funktionen "Stör ej". Medans du sover kommer Apple Watch automatiskt registrera din sömn och se till att du har ett diagram att läsa av dina sömnvanor i appen Hälsa. Funktionen "Varva ned" kommer att påminna dig innan läggdags att slappna av genom meditation eller att dämpa belysningen hemma. Den varnar också om Apple Watch har mindre än 30 procent batteri när läggdags närmar sig.

Nya träningspass och namnbyte

Appen "Aktivitet" byter namn till "Fitness" och appen "Träning" utökas med fyra nya träningspass. Dessa är dans, funktionell styrketräning, core-träning och nedvarvning efter träning. Det blir även smidigare att hitta all information om sin träning och fler möjligheter att dela och tävla mot andra.

Handtvätt, smarta cykelvägar och buller

Apple Watch kommer att stötta dig med din handhygien genom att känna av när du tvättar händerna och räknar ner 20 sekunder. Utöver det så påminner Apple Watch dig att tvätta händerna så fort du kommer hem. När du cyklar så kommer kartor att hjälpa dig se höjdskillnader och urskilja cykelbanor eller trafikerade gator. Man kommer att få en veckovis sammanfattning av ens lyssning och notiser om hög volym i AirPods som automatiskt justerar volymen till ens valda högsta nivå.

Några mindre nyheter som du inte får missa

Dessa enheter kan uppdateras till watchOS 7:

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 5

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.