iPadOS 14 lanseras idag - det här är nytt

iPadOS 14 lanseras idag och det nya operativsystemet har tagit fler funktioner från både macOS och iOS, men även sett till att Apple Pencil blir mer funktionell. Här är de största nyheterna.

Fler funktioner och widgetar på hemskärmen

Sidofälten i Bilder, Filer, Anteckningar, Kalender, Apple Music och många andra appar har gjorts om. Vad gäller hemskärmen så kan man anpassa widgetarna i olika storlekar och även ha fler på samma rad. Man kan även placera en trave med widgetar som anpassar sig till tiden på dygnet eller växlas manuellt. Tråkigt nog är dessa låsta till vänstra sidan av skärmen och går inte att flytta runt som i iOS 14.

Allt blir mer kompakt och smidigare

Sök tar inte längre upp hela skärmen utan blir mer kompakt som i macOS, likaså kommer samtal att ta upp mindre plats och dyker upp i övre delen av skärmen likt en notis. När ens AirPods behövs laddas kommer man även att kunna få en notis som varnar om att batteriet börjar att ta slut.

Apple Pencil blir mer användbar

Med handskriftsigenkänning på iPad kommer man att kunna använda Apple Pencil till nästan all skrift på sin iPad. Alla sökfält går att skriva i med pennan och gör automatiskt om texten till maskinskriven text, genom att skriva med pennan i exempelvis iMessage kommer det gå att svara snabbt på ett meddelande. Dock kommer detta bara fungera med engelska och kinesiska ord inledningsvis men utökas till fler språk över tiden. Man kan även rita former som görs om till geometriskt perfekta former som går att lägga in i diagram och bilder i Anteckningar.

Några mindre nyheter som du inte får missa

Dessa enheter kan uppdateras till iPadOS 14:

iPad (sjunde generationen)
iPad (sjätte generationen)
iPad (femte generationen)
iPad mini (femte generationen)
iPad mini 4
iPad Air (tredje generationen)
iPad Air 2

iPad Pro 12,9 tum (fjärde generationen)
iPad Pro 11 tum (andra generationen)
iPad Pro 12,9 tum (tredje generationen)
iPad Pro 11 tum (första generationen)
iPad Pro 12,9 tum (andra generationen)
iPad Pro 12,9 tum (första generationen)
iPad Pro 10,5 tum
iPad Pro 9,7 tum

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Vi tar en titt på vad vi tror är marknadens billigaste HomeKit-kompatibla övervakningskamera från Eufy Security.

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!