Åsikt: Kan Apple verkligen hålla ett event i två timmar om iPad och Apple Watch?

Två versioner av iPad och två versioner av Apple Watch, i två timmar. Det blir svårt att fylla ut hela eventet om så är fallet.

Idag avslöjade Apple att ett event blir av den 15:e september klockan 19.00 svensk tid. Mark Gurman gick snabbt ut på Twitter och avslöjade att han tror att eventet skall handla om kommande uppdateringen av iPad Air och Apple Watch Series 6. Han avslöjade även att han hittat orden ”Series 6” i metadatan till Apples Youtube-länk för liveströmmen. iPad Air förväntas få en uppdaterad processor och ett yttre som påminner om iPad Pro, Apple Watch S6 förväntas få en blodsyremätare, vissa rykten tror också att en billigare variant av Apple Watch i plast ska lanseras och ersätta Series 3 i Apples sortiment.

När Apple Watch Series 5 presenterades förra året var presentationen över på mindre än 10 minuter, likaså den budgetvänliga iPad med 10.2 tum. Tredje generationens iPad Air fick endast ett pressmeddelande när den lanserades, detta gör faktumet att Apple har planerat in ett event för endast en uppdatering av dessa produkter lite ifrågasättande. När man går in på Apples hemsida har man möjligheten att lägga in eventet i kalendern så placerar den eventet från klockan 19.00 till 21.00. Detta kan betyda att Apple måste hålla låda om produkterna i 2 timmar. Det blir mycket mjukvara att prata om för att fylla eventet under så lång tid.

Samtidigt kan ju större delen av tiden handla om kommande iOS 14, iPadOS 14 och watchOS 7 och att dessa redan lanseras den veckan, innan nya iPhone-modeller släpps. Vissa rykten pekar ju också åt att Airpods Studio kan presenteras under detta event, vilket skulle lämna iPhone eventet med AirTags som enda hårdvaran utöver Apples smartphones. Slutligen behöver det ju inte betyda att Apple håller ett event i två timmar på tisdag bara för att min kalender säger det.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
12 svar

Vi tar en titt på vad vi tror är marknadens billigaste HomeKit-kompatibla övervakningskamera från Eufy Security.

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!