Recension: Vi testar Happy Plugs Air 1 ANC

Jakten på att hitta de perfekta True Wireless-hörurarna fortsätter och idag tar vi oss en närmare titt på Air 1 ANC från Happy Plugs.

Den här designen känner vi igen

Om vi börjar med designen så påminner Air 1 ANC väldigt mycket om AirPods Pro i sin form och hade de inte varit blåa så skulle det nog vara svårt för många att se skillnad. Det som egentligen skiljer dem åt är att skaftet på Air 1 ANC är lite längre och det är lite mer ovalt än runt men i övrigt så är det mer eller mindre samma design. När det kommer till laddfodralet hittar vi en USB-C-kontakt på undersidan, en parningsknapp samt fyra små LED-lampor som visar hur mycket batteri fodralet har kvar. Till skillnad mot AirPods kommer Air 1 ANC i en rad olika färger så som vitt, guld, grönt och blått.

Tekniska funktioner

Som ni säkert redan har listat ut med tanke på namnet på hörurarna så kommer dessa rackare med ANC (Active Noise Cancelling) och som vi på svenska kallar brusreducering. Det betyder att de skickar ut en motsignal mot allt brus vi har i vår omgivning så som motorer, trafik och allmänt skrammel och dämpar ned dessa ljud. De kommer även med ett "Transparency Mode" som gör att hörlurarna förstärker ljudet utifrån så vi kan lyssna på musik samtidigt som vi hör trafiken eller utrop på till exempel tåg. De känner även av när vi stoppar in eller tar ut hörurarna ur öronen så musiken pausas eller startas och de har en batteritid på totalt 38 timmar (om vi räknar med laddningarna i fodralet).

Så hur är de att använda?

Om vi börjar med ljudet så är det faktiskt en helt okej ljudbild med tanke på sitt relativt låga pris på 1 499 kronor. Basen är lite för klen för vår smak men ändå bättre än AirPods Pro (om vi nu skall jämföra med något). Oavsett om vi spelar rock, pop, dance eller lyssnar på podcasts så får vi en trevlig upplevelse men inget som får oss att ramla av stolen. Brusereduceringen är väldigt klen i dessa hörlurar och skall vi vara helt ärliga så märks det väldigt lite skillnad från att inte ha det igång. Samma sak märker vi även med "Transparency Mode" - funktionen gör väldigt liten skillnad vilket är lite tråkigt. När det kommer till samtal så tycker vi att vi hör personerna sämre än vanligt och är det lite ljud och blåst ute så upplever även den vi pratar med att det hörs dåligt.

Så var det ju det här med touch

Touch i all ära men skall man implementera det i en produkt så måste det göras bra och tyvärr så faller Air 1 ANC hårt på den punkten. För det första så är touchen väldigt känslig så varje gång vi bara vill rätta till hörlurarna kommer vi åt touchen och råkar pausa eller byta låt. Det gör hela upplevelsen försämrad och gör att vi snabbt bara tycker det är jobbigt att använda dem. Den andra delen är att Air 1 ANC har tio olika kommandon som går att aktivera via touch och det är alldeles för mycket för att vi skall kunna lägga det på minnet. Det blir istället att vi "duttar" i blindo och tillslut blir så less så att man istället tar fram telefonen.

Sammanfattning

Happy Plugs Air 1 ANC kunde ha varit ett givet budgetköp för den som vill ha ett par snygga hörlurar som låter bra men tyvärr blir touchen deras fall. Att hela tiden komma åt touchen blir ett så pass stort irritationsmoment att de blir jobbiga att använda. Ljudbilden är bra om vi jämför med andra hörlurar i samma prisklass men både brusreduceringen och det transparenta läget ger för liten effekt. Så om Happy Plugs kommer göra en uppföljare till dessa så hoppas vi att de slopar touchen och sätter dit en fysisk knapp, alternativt placerar touchen i skaftet istället.

➕ Fördelar

  • Snygga

  • Bra batteritid

  • Bra ljud för sin prisklass

➖ Nackdelar

  • Touchen

  • Klen brusreducering

  • Klent transparent läge

Namn
Air 1 ANC
Tillverkare
Happy Plugs
Funktioner
ANC, Transparens, trådlös laddning, In Ear Detection, touch-kontroller
Anslutning
Trådlös, Bluetooth 5.0
Högtalartyp
True Wireless
Driftenhet
10 mm stort element
Pris
1 499 kronor
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Vi tar en titt på vad vi tror är marknadens billigaste HomeKit-kompatibla övervakningskamera från Eufy Security.

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!