Recension: Vi testar gaminglurar från Drown

Drowns hörlurar är något så ovanligt som ett par In-Ear-gaminglurar. Hörlurar som inte är gjorda för att vara snygg i på stan utan enbart leverera storslaget ljud när vi leker pang pang i vår virtuella värld. Så hur levererar de?

Game-Changing Tactile Earphones är namnet Drown givit dem, så vår uppgift blir helt enkelt att se efter om de är Game Changing. Drown är ett brittiskt bolag som finansierat dessa hörlurar med indiegogo.

När vi börjar med uppackningen så reagerar vi direkt på de enorma silikonpropparna, tankar om hörapparater slår oss. Men vi vill ivrigt prova dessa kolosser i våra öron. Vi väljer att plocka ur nummer 6 ur kartongen och det krävs lite vridande för att få in dessa i örat, men de sitter som en smäck när vi väl fått in dem. De sluter tätt och fyller verkligen hela örat. Vi provade även en mindre storlek för att se om vi hittat rätt, men gick snabbt tillbaka till sexan för att gå vidare i testet. Sedan vrider vi på den lilla silikonklumpen på hörlurarna. De är väl utmärkt vilken hörlur som ska in i vilket öra och likadant på pluggarna, vilket är tur för varje gång de ska in i örat tvingas vi kolla.

I kartongen får vi också en ordentlig väska för förvaring av hörlurar och tillbehör, en 2 meter lång USB-C till 3,5mm-kabel och en mikrofon-pinne med en 2,5mm-kontakt i änden.

Från hörlurarna går en kort USB-C-kabel där en kontroll är placerad som vi använder för att kontrollera volymen med fysiska knappar, vi kopplar ihop hörlurarna med den medföljande kabeln. Måste sägas att kabeln verkligen känns kvalité, plasten är tvinnad runt och gör att den blir stel och minimerar risken för trassel. Sen in med ekipaget i öronen igen. Vi får verkligen vrida in dem ordentligt i öronen, änden av kabeln som går in i hörlurarna är hårdare och skapar en båge vi placerar över örat sedan vilar vi kabeln mellan de båda lurarna under hakan och har lätt åtkomst till volymkontroll och mute.

Sedan pluggar vi in dem i en enhet, de stödjer allt som har ett 3,5mm-uttag. PC, Mac, Xbox, PS4, nyare Nintendo-konsoler och smartphonen är inga problem. Eftersom undertecknad inte riktigt är i gamingsegmentet annars förutom lite sporadiskt krigande, NHL och FIFA-matcher på Playstation 4 och lite hoppande i spelen via Apple Arcade så går vi ut starkt genom att först plugga in dem i vår iPad och ansluter vår Dual Shock 4 och startar Rayman Mini - men redan i ett sådant spel blir vi imponerade. Efter några minuters spelande får vi känslan av att vi spelar i ett större ljudsystem. Så vi letar vidare i Arcade-biblioteket och startar Ocean Horn 2 och här inser vi verkligen hur dessa hörlurar hjälper oss hamna i spelet. Vi har inte ens tänkt tanken innan att ett par gaminghörlurar skulle kunna höja spelupplevelsen på en iPad. Med vår handkontroll, den även på en instegsmodell - klara och krispiga skärmen precis framför näsan och ett ljud som upplevs som ett helt hemmabiosystem får vi en spelupplevelse som väcker en stor besvikelse över hur vi inte kan ha provat detta innan. När vi väl insett detta så måste vi ändå kliva upp ett steg. Vi kastar iPaden åt sidan för att prova detta tillsammans med lite pang pang på Playstation 4.

Call Of Duty startar och redan vid spelbolags-introt hajar vi till igen, vilket ljud. När vi klickat oss in för att spela en onlinematch så börjar de imponera på riktigt, kulorna viner, explosioner i horisonten och knaster från brinnande bilar intill kan vi verkligen känna av - var ljudet kommer ifrån. Vi hamnar verkligen mitt i ljudet och det imponerar - för att inte tala om den djupa basen och klara ljudet som når våra trumhinnor. Det är snyggt balanserat ljud, vi hör det vi behöver höra och effekterna mullrar på i bakgrunden och öser på när det kommer i närheten. Detta höjer verkligen spelupplevelsen och ger oss verklighetstroget surroundljud. Eftersom vi dessutom har pluggat in den medföljande mikrofonen i vänster hörlur så kan vi prata med våra medspelare, mikrofonen är en lätt flexibel liten sak som knappt märks av. Ingen av våra lagkamrater har något negativt att säga om ljudet de får skickat till dig från den lilla mikrofonen.

Det sitter ordentliga ljudelement i dessa, där vi är vana att se 0,5 centimeters stora element i in-ear-lurar så sitter det närmare 15 millimeter stora i dessa. Kapseln på hörlurarna omsluter detta och skapar som en baslåda som ger vibrationer och sedan skjuter ut ljudet via en ljudkanal med inbyggt filter riktat in i den stora silikonkoppen och sen vidare in mot våra trumhinnor. Vilket verkligen fyller hela örat, om inte hela huvudet med ljud.

Visserligen har vi inte provat några liknande lurar, men att ett par så små lurar kan rymma så mycket ljud gör en klart imponerad. Känslan blir att vi har enorma kåpade hörlurar på oss, men att vi slipper tunga lurar som skaver både här och där efter ett par timmars spelande, här störs vi inte alls av de välformade silikonpropparna som blir som en del av örat.

Eftersom det är ett par hörlurar ämnade för spel störs vi inte heller av att vi inte får fler anslutningsmöjligheter så som blåtand. Den styva kabeln håller sig på plats och stör inte spelandet - och vi hade inte velat förlora det vi skulle behöva offra för att ha batteri i dessa lurar.

Så är ni ute efter ett par lättare spelhörlurar som levererar bra ljud utan att märkas av - mer än att vi hajar till när vi tar ut dem och reagerar på dess utseende. Men det vackra sitter på insidan här. 155 pund kostar de på Drowns hemsida, ca 1 900 kronor. Det är mycket ljud för pengarna, dock är det svårt att jämföra dessa med andra hörlurar här i hemmet, men de byts garanterat ut mot de trötta hörlurarna till Playstation 4 och vi kommer aldrig mer starta ett spel på iPaden utan att ha Game-Changing Tactile Earphones i öronen - dessa lurar är som optimerade för detta.

Namn
Game-Changing Tactile Earphones
Tillverkare
Drown
Funktioner
5.1-ljud med avancerade vibrationer och bas
Anslutning
USB-C till 3,5mm (4-polig) med guldkontakt
Högtalartyp
In-Ear-Gaming
Vikt
20 gram per hörlur
Mått
H: 45mm B:30mm D:18mm
Driftenhet
14,8mm stort element
Knappar kontroll
Volym upp/ner och mute
Pris
155 pund ca. 1 900 kronor

Sammanfattning

Detta är egentligen ett par riktigt fula lurar som känns uråldriga med sina kablar men som imponerar något enormt när de fula men bekväma silikonpropparna har fyllt ut våra öron. Med tanke på att det är gaminglurar så är allt med utseende förlåtet, dessa små lurar ger oss ljudet vi bara upplevt i avancerade gaminghörlurar innan, utan att ens kännas av - det är en bidrift som verkligen känns Game-Changing.

➕ Fördelar

  • Ljudet!

  • Storleken och vikten

➖ Nackdelar

  • Utseendet

Skriven av Dennis Klarin

Vi tar en titt på vad vi tror är marknadens billigaste HomeKit-kompatibla övervakningskamera från Eufy Security.

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!