Recension: Vi testar Zaggs UV Sanitizer

Kan man verkligen ta bort bakterier med hjälp av UV ljus? Vi testar med hjälp av UV Sanitizer ifrån Zagg.

Vi använder våra mobiler allt större utsträckning på arbetet och även privat och enheterna utsätts för mycket bakterier som vi inte tänker på som kommer ifrån våra händer eller när vi bara lägger ifrån oss telefonen på ett bord när vi äter lunch.

Inget konstigt med det men vi tänker inte på att överallt finns det bakterier som fastnar på våra mobiltelefoner, hörlurar, nycklar med mera. Forskning visar på att att UV ljus kan ta död på bakterier och med UV Sanitizer från Zagg kan vi ta död på 99,99% av de vanligaste ytbakterierna.

Processen är väldigt enkel. Vi pluggar in vår UV Sanitizer med den medföljande USB-C kabeln. Tyvärr följde det inte med någon adapter men det räcker med att ta den enklaste som vi får med när vi köper en mobiltelefon så startar den upp.

På framsidan har vi fyra steg, 25 procent, 50 procent, 75 procent och 100 procent, hela processen tar fem minuter och det enda vi behöver göra är att lyfta på locket och lägga i vår enhet och stänga locket igen. Sedan trycker vi på start, de olika stegen börjar blinka och när den nått 100 procent är den klar och skall vara fri från bakterier. Det är inte bara vår mobiltelefon vi kan lägga ner och ta bort bakterier ifrån utan alla icke-porösa föremål som får plats i lådan går bra att köra.

Sammanfattning

Fungerar det? Det är det nog bara forskarna som kan svara på för när vi lyfter ur mobilen och tar den i våra händer igen märker vi ingen som helst skillnad. Kan verkligen ett par blå UV-lampor döda bakterier? Inget annat än trasor med alkohol i kan i min värld döda bakterier eller för den delen få enheterna rena. Så vi vågar nog påstå att känslan över den här produkten känns lite placebo och man måste nog tro på det mer en att det faktiskt fungerar. Sen är ju också frågan om lite bakterier på telefonen verkligen är så farligt?

UV Sanitizer går att köpas via Zaggs hemsida.
Disinfecting Wipes går att köpas via Zaggs hemsida.

Skriven av Mathias Severyd
Kommentarer
5 svar

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!

Rumsligt ljud eller Spatial audio är en ny funktion till dina AirPods Pro tillsammans med iPhone eller iPad. Det ger ett 3D-audiovisuellt ljud som är väldigt uppslukande.

Saknar du att titta på högupplöst material på YouTube via din Apple TV 4K? Väntan är snart över då YouTube nu har bekräftat att det är på ingång.

Om du gillade de nya bakgrundsbilderna som kommer förinstallerade på nya iPad Air så kan du nu ladda ned dem.

Har du tappat kontrollen över hemskärmen på din iPhone och har sidor och åter sidor fulla med appar så har nu Apple lösningen.