Rykte: Nya påståenden om en 12-tums MacBook med A14X

Avslöjanden från anonyma källor inom Apples leverantörkedjor skvallrar om en kommande MacBook med 12-tums skärm. En milt sagt imponerande batteritid påstås den ha med vad som sägs vara en av de första satsningarna på Apple Silicon.

Macbook 12 tum 2016

Det är China Times som rapporterar att anonyma källor från en leverantörskedja till Apple, påstår att en 12-tums MacBook är redo att lanseras innan årets slut. Den lilla bärbara maskinen sägs använda sig av en USB-C port, precis som den MacBook som Apple lanserade 2015. Den sägs väga mindre än 1 kg och att det skall vara en A14X som driver den.

Det skulle kunna röra sig om en av Apples första satsningar på Apple Silicon som Tim Cook avslöjade under WWDC skall lanseras innan årets slut. Chippet A14X förväntas använda sig av den nya 5-nanometersteknik och tack vara dess låga energikrav, påstår källan att det ska resultera i en imponerande batteritid på 15-20 timmar. Apples leverantörer har hand om väldigt lite komponenter per färdig produkt och det är väldigt svårt för dem att avgöra vad som tillhör vad. Så med andra ord ska vi ta dessa läckor med en nypa salt.

Via: 9to5mac

Kommentarer
3 svar

Apples julerbjudande sträcker sig från idag till måndag och vid köpet av en utvald produkt får man presentkort att använda i Apple Store.

Apple ger inte upp hoppet på Touch Bar som har gett mixade känslor sedan det introducerades för fyra år sedan. Senaste patentet visar ett sätt att få bukt på ett av dess bekymmer åtminstone.

Om du har letat efter en adapter som stödjer två externa skärmar med 4K och 60Hz genom USB-C så är den äntligen här.

Adaptivt ljus i HomeKit ökar tillgängligheten med Aqara som nu går in i beta med funktionen och låter kunder testa på det i Kina.

Är du ute efter lite smarta högtalare med AirPlay 2-stöd så kan du från och med idag spara lite pengar om du köper Sonos.

Då var det dags för ett nytt avsnitt av Macradion och denna gång går vi igenom sjukhusbelysning och de nya M1-datorerna.