Rykte: Nya påståenden om en 12-tums MacBook med A14X

Avslöjanden från anonyma källor inom Apples leverantörkedjor skvallrar om en kommande MacBook med 12-tums skärm. En milt sagt imponerande batteritid påstås den ha med vad som sägs vara en av de första satsningarna på Apple Silicon.

Macbook 12 tum 2016

Det är China Times som rapporterar att anonyma källor från en leverantörskedja till Apple, påstår att en 12-tums MacBook är redo att lanseras innan årets slut. Den lilla bärbara maskinen sägs använda sig av en USB-C port, precis som den MacBook som Apple lanserade 2015. Den sägs väga mindre än 1 kg och att det skall vara en A14X som driver den.

Det skulle kunna röra sig om en av Apples första satsningar på Apple Silicon som Tim Cook avslöjade under WWDC skall lanseras innan årets slut. Chippet A14X förväntas använda sig av den nya 5-nanometersteknik och tack vara dess låga energikrav, påstår källan att det ska resultera i en imponerande batteritid på 15-20 timmar. Apples leverantörer har hand om väldigt lite komponenter per färdig produkt och det är väldigt svårt för dem att avgöra vad som tillhör vad. Så med andra ord ska vi ta dessa läckor med en nypa salt.

Via: 9to5mac

Kommentarer
3 svar

Drömmer du om Philips Ambilight men valt fel TV eller har svårt att separeras från din gamla trotjänare? Nu har Philips löst problemet med Hue Gradient Lightstrip så att du kan få synkande ljus från vilken enhet som helst. Vi tar en titt och ser vad den levererar.

För dem som ogillar den välkända stammen på AirPods kan kanske glädjas av att det ryktas om att Apple jobbar på en design utan den.

För er som har märkt att Måndagsquizet uteblev idag försöker vi plåstra såren lite med en demonstration av Apples första dator.

Den här veckan recenserade vi den efterlängtade iPad Air och packade upp höstens första leverans av iPhone 12.

Skippar du årets iPhone men vill kunna njuta av de nya bakgrundsbilderna så finns de att ladda ner här.

De som är rädda om sina skal gör rätt i att ta av dem innan de laddar med MagSafe om de vill undvika att märka dom med en cirkel runt loggan.