Guide: Gör din gamla iMac till en extra skärm med Target Display Mode

Så här i Coronatider så är det många som jobbar hemma och har du en äldre Mac som knappt används så går det att använda den som en extra skärm.

Systemkrav

För att kunna använda din iMac som en extern krävs så behöver den ha stöd för Target Disk Mode och det har alla iMac 27"-modeller som är gjorda mellan sent 2009 till mitten av 2010. Sedan har även samtliga iMac-modeller gjorda mellan mitten av 2011 till mitten av 2014 stöd oavsett om det är en 21,5" eller 27".

Kablar och adaptrar

Om du har en modell ovan som har stöd för Target Display Mode så är nästa sak att fundera på vilken kabel som skall användas för att koppla ihop din MacBook-dator med din iMac. För att få detta att fungera mellan vår MacBook Pro 16" och vår iMac 2013 införskaffade vi oss en Thunderbolt 3 (USB-C) till Thunderbolt 2-adapter samt en Thunderbolt 2-kabel.

Vad gör jag nu då?

När du väl har köpt rätt kablar så är det bara att koppla ihop de två datorerna och för att aktivera Target Display Mode trycker vi på CMD (command-tangenten) och F2. Efter några sekunder så kommer det hoppa till i skärmen och vips så har du nu din iMac som skärm eller som utökad skärm till din MacBook-dator. Precis som med vilken extern skärm som helst kan du bege dig in i Systeminställningar - Bildskärmar och sedan uppställning för att bestämma vad din iMac skall visa. När du vill använda din iMac som vanligt igen är det bara att trycka på CMD och F2 igen.

Värt att tänka på om det inte fungerar

Undertecknad noterade själv att Target Display Mode inte fungerade om jag hade FileVault aktiverat, det vill säga att man har krypterat sin hårddisk. Om ni tycker att det är värt att ta bort krypteringen för denna funktion så går det att göra under "Systeminställningar - Säkerhet och Integritet - FileVault".

Svårare än så är det faktiskt inte och det här är ingen ny funktion från Apple men vi ville ändå belysa detta nu när många arbetar hemma och kanske inte tänker på att deras iMac kan göra hemarbetet lite smidigare.

Skriven av Marcus Attefors

Vi tar en titt på vad vi tror är marknadens billigaste HomeKit-kompatibla övervakningskamera från Eufy Security.

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!