Recension: Curve Riser tar vår iMac till nya höjder

Tycker du att din iMac står för lågt och är kaoset på skrivbordet omöjligt att få ordning på?

Vi har tagit oss en titt på Curve Riser från Twelve South för att se om den dels kan göra vårt skrivbord lite renare men även om det är skönt att få upp vår iMac på lite högre höjd. Om vi skall vara helt ärliga så rynkade vi lite på näsan när vi först såg designen på Curve Riser men nu några veckor senare så har den växt allt mer på oss.

Curve Riser är ett metallstativ som helt klart är inspirerat av Curve för MacBook som vi tidigare har testat. Skillnaden är att Curve Riser istället är gjord för iMac eller annan skärm och den kommer uturustad med en förvaringshylla där vi kan gömma hårddiskar, ljudkort en Mac Mini eller vad det nu kan tänkas vara. Undertecknad redigerar mycket film så mycket lagringsutrymme är ett måste. Därför placerade jag mina fyra externa diskar på hyllan i Curve Riser och det är skönt att slippa se dem på skrivbordet. Att vår iMac kommer upp en bit i höjd är även det tacksamt men det är nästan på gränsen till för högt för vår smak.

På det stora hela så är Curve Riser ett trevligt ställ för vår iMac eller externa skärm och designen är nog inte för alla men det är otroligt skönt att slippa se kablar och externa diskar överallt på vårt skrivbord. Vi tycker dock den borde varit lite lägre då vår iMac nu hamnar nästan lite för högt upp på skrivbordet. Curve Riser kostar 999 kronor och går bland annat att köpa hos Lifestylestore och dkdwebshop.

Letar du efter fler alternativ till att göra skrivbordet renare? Missa inte våra andra recensioner på samma tema:

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!

Rumsligt ljud eller Spatial audio är en ny funktion till dina AirPods Pro tillsammans med iPhone eller iPad. Det ger ett 3D-audiovisuellt ljud som är väldigt uppslukande.

Saknar du att titta på högupplöst material på YouTube via din Apple TV 4K? Väntan är snart över då YouTube nu har bekräftat att det är på ingång.

Om du gillade de nya bakgrundsbilderna som kommer förinstallerade på nya iPad Air så kan du nu ladda ned dem.

Har du tappat kontrollen över hemskärmen på din iPhone och har sidor och åter sidor fulla med appar så har nu Apple lösningen.