Apple Watch fortsätter att dominera smartwatch-segmentet

Apple Watch stod för över hälften av alla smarta klockor som sålts under årets första halva och fortsätter att dominera marknaden.

Topp 5 mest sålda modellerna

Av 42 miljoner smarta klockor som såldes under första halvan av 2020, så stod Apple för mer än hälften av dom enligt Counterpoint Research. Smartwatch-marknaden växte dessutom med 20% från första halvan 2019 och visade sig gå igenom vårens oroligheter utan bekymmer. Apple ökade sin egen försäljning med 22% vilket resulterade i att de stod för 51,4% av smartwatch-försäljningen.

På andra plats låg Garmins smarta klockor med 9,4%, strax därefter fanns Huawei med 8,3% och Samsung låg på en fjärdeplats med 7,2%. Counterpoint Research spår att framtidens köpare av smarta klockor kommer att lockas främst av falldetektor och SP02 för att avläsa personens syremättnad. Apple Watch S4 introducerade falldetektor och höstens Apple Watch S6 förväntas introducera SP02 till Apples smarta klockor.

Via: MacRumors
Källa/bilder: Counterpoint Research

Kommentarer
1 svar

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!

Rumsligt ljud eller Spatial audio är en ny funktion till dina AirPods Pro tillsammans med iPhone eller iPad. Det ger ett 3D-audiovisuellt ljud som är väldigt uppslukande.