Trump tillåter Apple att fortsätta ha sina affärer med WeChat i Kina

Trump har viskat till Tim Cook och andra amerikanska företagsledare att de får grönt ljus att fortsätta sina affärer på Kinas mark.

Sedan handelsförbudet mellan amerikanska företag och kinesiska företag så som Tencent-ägda WeChat skrevs under, har oron varit stor hos Apple och andra företag. Men nu visar det sig att Trumps administration under diskretion har meddelat de amerikanska företagen att de kan fortsätta sina affärer på Kinesisk mark. Vi har tidigare rapporterat om att Apple skulle kunna tappa 95% av iPhone-ägarna i Kina om WeChat skulle förbjudas i App Store. Det skulle ha kunnat sluta med att en fjärdedel av Apples försäljning försvann med appen. Men nu kan alltså Tim Cook och Apple ta ett lugnande andetag och fokusera på höstens iPhone-event.

Via: Bloomberg

Kommentarer
2 svar

Apples julerbjudande sträcker sig från idag till måndag och vid köpet av en utvald produkt får man presentkort att använda i Apple Store.

Apple ger inte upp hoppet på Touch Bar som har gett mixade känslor sedan det introducerades för fyra år sedan. Senaste patentet visar ett sätt att få bukt på ett av dess bekymmer åtminstone.

Om du har letat efter en adapter som stödjer två externa skärmar med 4K och 60Hz genom USB-C så är den äntligen här.

Adaptivt ljus i HomeKit ökar tillgängligheten med Aqara som nu går in i beta med funktionen och låter kunder testa på det i Kina.

Är du ute efter lite smarta högtalare med AirPlay 2-stöd så kan du från och med idag spara lite pengar om du köper Sonos.

Då var det dags för ett nytt avsnitt av Macradion och denna gång går vi igenom sjukhusbelysning och de nya M1-datorerna.