Trump tillåter Apple att fortsätta ha sina affärer med WeChat i Kina

Trump har viskat till Tim Cook och andra amerikanska företagsledare att de får grönt ljus att fortsätta sina affärer på Kinas mark.

Sedan handelsförbudet mellan amerikanska företag och kinesiska företag så som Tencent-ägda WeChat skrevs under, har oron varit stor hos Apple och andra företag. Men nu visar det sig att Trumps administration under diskretion har meddelat de amerikanska företagen att de kan fortsätta sina affärer på Kinesisk mark. Vi har tidigare rapporterat om att Apple skulle kunna tappa 95% av iPhone-ägarna i Kina om WeChat skulle förbjudas i App Store. Det skulle ha kunnat sluta med att en fjärdedel av Apples försäljning försvann med appen. Men nu kan alltså Tim Cook och Apple ta ett lugnande andetag och fokusera på höstens iPhone-event.

Via: Bloomberg

Kommentarer
2 svar

Drömmer du om Philips Ambilight men valt fel TV eller har svårt att separeras från din gamla trotjänare? Nu har Philips löst problemet med Hue Gradient Lightstrip så att du kan få synkande ljus från vilken enhet som helst. Vi tar en titt och ser vad den levererar.

För dem som ogillar den välkända stammen på AirPods kan kanske glädjas av att det ryktas om att Apple jobbar på en design utan den.

För er som har märkt att Måndagsquizet uteblev idag försöker vi plåstra såren lite med en demonstration av Apples första dator.

Den här veckan recenserade vi den efterlängtade iPad Air och packade upp höstens första leverans av iPhone 12.

Skippar du årets iPhone men vill kunna njuta av de nya bakgrundsbilderna så finns de att ladda ner här.

De som är rädda om sina skal gör rätt i att ta av dem innan de laddar med MagSafe om de vill undvika att märka dom med en cirkel runt loggan.