Facebook kritiserar Apple för att skada mindre verksamheter

Apples avgifter på 30% i App Store fortsätter att kritiseras. Denna gången är det Facebook som menar att kursledare på iOS får lida när Facebook försöker erbjuda en avgiftsfri plats.

Efter veckans dispyt med Epic Games fortsätter nu kritiken mot Apples avgifter som ligger på 30% genom App Store. Denna gången är det Facebook som går ut och kritiserar Apple för sina avgifter som dom menar skadar för mindre verksamheter. Det är för Facebooks ”betalda onlineevenemang” som Facebook har sträckt ut en hand till Apple om att ta bort avgiften, så att de som håller i kurserna kan behålla hela vinsten genom Facebook Pay. Facebook själva har valt att inte ta ut någon avgift för tjänsten. Men Apple vägrar att göra några undantag för sina avgifter och får nu kritik från Facebook.

Facebook lägger nu in en varning för de som håller kurserna genom iOS att de endast kommer att få behålla 70% av intäkterna. Genom webbläsare eller på Android kommer kursledarna att få behålla alla intäkter utan avgifter. Med väntande rättegångar och fortsatta kritikstormar mot Apples avgifter på iOS och App Store, kommer det bli intressant att följa utvecklingen kring avgifterna. App Store drog in 50 miljarder dollar förra året och skulle ensam kunna vara nr 64 på Forbes 500-lista över världens rikaste. 15 miljarder dollar av dessa behöll Apple själva genom sina avgifter på 30%.

Via: MacRumors

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Kommentarer
1 svar

Vi tar en titt på vad vi tror är marknadens billigaste HomeKit-kompatibla övervakningskamera från Eufy Security.

iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Kan detta bli namnen på höstens iPhone 12-modeller?

Logitech lanserar idag deras senaste mus MX Anywhere 3 som både är liten och enkel att ha med sig, men hur bra är den?

Väntan på en HomeKit-kompatibel dörrklocka är snart över då Netatmos kommer till Sverige den 28 september.

I tisdags höll Apple höstens första event och det lanserades både nya Apple Watches och iPads. Nu är det dags att ta reda på om ni minns vad som presenterades eller sov igenom eventet.

I veckan var det event och både klockor och nya iPads presenterades. Redan dagen efter släpptes nya versioner av operativsystemen till iPhone, Apple Watch, iPad och Apple TV. Här är veckans mest lästa!